05/07/2024

Zvanično: Michele Di Gregorio na posudbi u Juventusu

u 20:47h / Kategorija:
Zvanično: Michele Di Gregorio na posudbi u Juventusu
Foto: Juventus.com /


Stara dama je putem zvaničnog WEB sajta objavila saopštenje o dogovorenoj jednogodišnjoj posudbi prava na registraciju Michelea Di Gregoria, 26-ogodišnjeg golmana Monze rođenog u Milanu. Dogovor uključuje i lako dostižne sportske ciljeve nakon kojih će Stara dama imati obavezu konačnog otkupa prava na registraciju golmana.

"Torino, 5. jul 2024. – Juventus Football Club S.p.A. saopštava da je postignut dogovor sa AC Monzom po pitanju privremenog sticanja (do 30. juna 2025.) registracijskih prava igrača Michelea Di Gregoria uz naknadu od 4,5 miliona eura za sportsku sezonu 2024/2025. Sporazum dalje podrazumijeva obavezu Juventusa da u potpunosti stekne prava registracije igrača, pod uslovom da se tokom sezone 2024/25 ostvare određeni sportski uvjeti. Ugovorena naknada za konačnu akviziciju prava na registraciju igrača iznosi 13,5 miliona eura, plativih kroz tri financijske godine, uz dodatne troškove do 0,8 miliona eura. Ova naknada se može povećati do maksimalno 2 miliona eura tokom trajanja ugovora igrača, u slučaju postizanja daljih sportskih uslova. Obzirom na veliku vjerovatnoću ispunjenja gore navedenih uslova, za računovodstvene svrhe, ova transakcija se kvalifikuje kao konačna akvizicija koja je na snazi ​​od danas u ukupnom iznosu od 18 miliona eura. Treba napomenuti da će konačne procjene o računovodstvenom priznavanju transakcije biti obavljene za potrebe pripreme polugodišnjeg financijskog izvještaja sa stanjem na dan 31. decembra 2024. godine, čije se odobrenje očekuje u februaru 2025. godine," stoji u saopštenju na sajtu Bianconera.

Ju1897.net ovim putem Di Gregoriu želi mnogo uspjeha u crno-bijelim bojama!


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.