Pravila portala

(Uslovi korištenja)

Strogo je zabranjeno:

  1. Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, koji promovira ili potiče diskriminaciju na bilo kojoj osnovi, povrjeđuje privatnost ili je štetan na bilo koji drugi način.
  2. Objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima.
  3. Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe.
  4. Manipuliranje informacijama i identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga Portala.
  5. Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom.
  6. Svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.
  7. Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja Portala i korisnika.
  8. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, kao niti warez, torrent i sličnih piratskih sadržaja.
  9. Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatnih informacija vezanih za tekst ili širu temu Portala.
  10. Direktno i indirektno vrijeđanje i omaložavanje igrača ili uprave Juventusa na bilo koji način, podrugljivi nadimci itd. Za detalje se obratite putem kontakt forme (klik);

Administratori Portala zadržavaju pravo da obrišu komentare koji ne poštuju gore navedene uslove. Konstantno kršenje gore navedenih pravila će vjerovatno rezultirati banovanjem pristupu Disqusu, i mogućnosti komentarisanja uopšte, o čemu administracija nije obavezna iznositi javnosti.

Niti jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Autorska prava

Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne i vizuelne). Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu Portala.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na Portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Portal sadrži linkove na web stranice trećih strana. Portal linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan Portala koristite na vlastitu odgovornost.

Zaštita privatnosti

Portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

Izmjene Uslova korištenja

Portal zadržava pravo izmjene ovih Uslova korištenja u bilo kojem trenutku, te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Navedene izmjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalu.

Stupanje na snagu

Ovi Uslovi korištenja stupaju na snagu danom objavljivanja na Portalu.


Unaprijed Vam zahvaljujemo na civilizovanom ponašanju!