18/01/2023

Konferencija za medije novog predsjednika Juventusa

u 17:04h / Kategorija:
Konferencija za medije novog predsjednika Juventusa
Foto: Juventus.com /


Juventus Centar ugostio je konferenciju za medije na kojoj su se javnosti obratili novi predsjednik kluba, Gianluca Ferrera, te novi Izvršni direktor, Maurizio Scanavino.

Gianluca Ferrero

"Dobro jutro svima, danas sam s velikim emocijama i ponosom preuzeo ulogu predsjednika Juventusa. U ovom mom prvom pojavljivanju u javnosti, misao duboke zahvalnosti putuje ka predsjednicima koji su mi prethodili, od kojih sam s nekima već proveo jedan period svog života. Posebno bih želio da se zahvalim predsjedniku Andrei Agnelli, koji mi je danas na kraju sastanka poklonio ovaj prekrasan dres. Nadam se da ću ispuniti očekivanja i odati mu čast kakvu zaslužuje. Hvala Andrea na ovom poklonu i na ovom iznenađenju."

"Moja prva pomisao kao predsjednika usmjerena je ka navijačima ovog tima, navijačima koji su uvijek bili njegova snaga i srce. Na sastanku, ali i ranije, imao sam priliku upoznati i razgovarati s nekima od njih i zatekao sam ih preplavljene sumnjom i strahom, zabrinute za budućnost našeg kluba i tima. Želim da budem vrlo jasan. Kada sam se obavezao ovom ulogom, prihvatio sam ju sa idejom da dam sve od sebe. Zajedno sa danas izabranim Upravnim odborom i novim glavnim izvršnim direktorom, radit ćemo na izgradnji budućnosti za Juventus koja je dostojna njegove prošlosti, slavne prošlosti duge 125 godina, a koja je vodila ovaj klub do sportske slave i činjenice da stoji kao najjačim italijanskim fudbalskim klubom."

"Kada govorim o Juventusu, govorim o čitavom Juventusu, od onih koji rade na terenu preko onih zaposlenih izvan njega. Kao što znate, u narednim mjesecima nas očekuju izazovi, i mi kao Upravni odbor vjerujemo da imamo iskustvo, kompetenciju i odlučnost da branimo Juventus i naš tim pred svim nadležnim institucijama, bilo krivičnim, sportskim ili građanskim. Obavit ćemo to odlučno i strogo, međutim, smireno i bez naznake bilo kakve arogancije. Uvijek smo poštovali i uvijek ćemo poštovati sve one koji su pozvani da nam sude, ali ono što želimo je jednako poštovanje spram nas, kluba i našeg tima, da možemo ozbiljno i rigorozno razgovarati pred nadležnim institucijama o motivacijama koje stoje iza naših akcija. Ovim se zahvaljujem i dajem riječ Mauriziju."

Maurizio Scanavino

"Garantujem maksimalnu posvećenost Juventusu i želim da klubu stavim na raspolaganje svo iskustvo koje sam stekao. Ova dva mjeseca na poziciji izvršnog direktora bila su vrlo intenzivna i također bih iskoristio priliku da se zahvalim svojim kolegama na njihovoj dostupnosti. Pronašao sam visoko motivisane, visoko sposobne ljude, koji rade s velikom strašću, kao i niz projekata koji su već u toku vezani za bližu budućnost, ali i one s dužim rokom."

"Kada govorim o ljudima, govorim o najpoznatijim ljudima u klubu, kao što su trener ili sportski direktor, ali i o svim ostalima koji rade u drugim aktivnostima kluba. A kada govorim o projektima, za sportsku oblast želim da pomenem Next Gen, koji se pokazuje kao izvanredan i veoma strateški projekat, koji je već u stanju da talentima hrani prvi tim i, kako mi kažu, i što se može primijetiti, tu je i mnogo drugih igrača koji dolaze kroz omladinski sistem i koji su spremni da procvjetaju."

"Mnogo je aktivnih projekata izvan sportskog aspekta. Glavni cilj je proširiti bazu navijača Juventusa, na međunarodnom nivou i među mladima. Mislimo da se važni ciljevi mogu postići korištenjem historije i identiteta Juventusa. Sportski i korporativni ciljevi ostaju nepromijenjeni, oni su također dio historije Juventusa koji je oduvijek umio da kombinuje uspjeh na terenu s održivošću i komercijalnim rezultatima, što ćemo i mi također nastojati da radimo i u budućnosti."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.