06/10/2022

Preminuo Gian Piero Ventrone

u 12:03h / Kategorija:
Preminuo Gian Piero Ventrone
Foto: Ju1897.net portal /


Svijet se jutros oprostio jednog od najvećeg stručnjaka po pitanju treninga vezanog uz izgradnju fizičke kondicije, Gian Piero Ventronea, u fudbalskom svijetu poznatog i pod nadimkom "Marinac" zbog svojih spartanskih metoda rada. Prenosimo vam oproštajno pismo kojim se Juventus oprostio od nekadašnjeg pulena vezanog za zlatne godine torinskog giganta.

"Jedno od historijskih imena Juventusa sa prijelaza vijeka, Gian Piero Ventrone, napustio nas je u 62. godini."

"Gian Piero je radio kao atletski trener Juventusa u periodu od 1994. do 1999. godine, pomažući Marcellu Lippiju da izgradi i brine o timu Juvea koji je osvojio sve što se osvojiti moglo u Italiji i Evropi. U Torino se vratio u periodu od 2001. do 2004. godine, obogativši svoju i našu kolekciju trofeja novim pobjedama."

"Koristio je inovativne metode u građenju fizičke kondicije inspirisane savremenim kriterijima, koje su prednjačile u Italiji i inostranstvu. Bio je i član Lippijevog stručnog štaba kada je Italija osvojila Svjetsko prvenstvo 2006. godine, nastavivši potom da obogaćuje vlastitu karijeru u Francuskoj, Kini i Engleskoj, gdje je radio sve do smrti."

"Uvijek ćemo se sjećati njegove pažnje posvećene detaljima, njegove filozofije rada i možda njegovog najvećeg talenta, razumijevanja da fudbal - a posebno osnovne komponente kondicije i atletizma - postepeno ulazi u novu eru."

"Novu eru kojoj je, dijelom, pomogao u stvaranju."

"Ciao, Gian Piero," stoji u oproštajnom pismu na WEB stranici Juventusa.

Tim Ju1897.net portala ovom prilikom želi pokoj duši preminulom i iskrenu sućut bližnjima.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.