02/09/2022

Zvanično: Denis Zakaria na posudbi u Chelseaju

u 10:45h / Kategorija:
Zvanično: Denis Zakaria na posudbi u Chelseaju
Foto: Juventus.com /


Stara dama je putem zvaničnog WEB sajta objavila informaciju o jednogodišnjoj posudbi prava na registraciju Denisa Zakarije koji će tekuću sezonu provesti u dresu londonskog Chelseaja.

"Torino, 2. septembra 2022. - Juventus Football Club S.p.A. saopštava da je postignut dogovor s Chelsea Football Club Ltd po pitanju privremene posudbe prava na registraciju igrača Denisa Lemija Zakarije Lako Lado (do 30. juna 2023.) uz odštetu u visini od 3 miliona eura uz maksimalan dodatak od 1 milion bonusa u slučaju ostvarenja dogovorenih sportskih ciljeva. Sporazum nadalje predviđa pravo da Chelsea Football Club Ltd u potpunosti stekne prava na registraciju igrača uz odštetu u visini od 28 miliona eura, plativih kroz tri financijske godine. Naknada se u slučaju postizanja daljih sportskih ciljeva tokom trajanja ugovora o radu s igračem može uvećati do maksimalno 5 miliona eura. Dodatni troškovi, uključujući i solidarni doprinos predviđen propisima FIFA-e, iznose najviše 5% na ukupnu vrijednost cjelokupne operacije," stoji u obavještenju na zvaničnom sajtu Bianconera.

Ovim putem tim Ju1897.net portala želi Zakariji mnogo sreće u budućim životnim avanturama.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.