06/08/2021

Zvanično: Atalanta iskoristila opciju otkupa Cristiana Romera

u 19:43h / Kategorija:
Zvanično: Atalanta iskoristila opciju otkupa Cristiana Romera
Foto: Atalanta.it /


Stara dama je putem zvaničnog sajta objavila informaciju kako je Atalanta iskoristila opciju za otkup ranije posuđenih prava na registraciju Cristiana Romera.

"Torino, 6. augusta 2021.‎‎ - Juventus Football Club S.p.A objavljuje da je Atalanta B.C. S.p.A., nakon sporazuma potpisanog 5. septembra 2020., iskoristila prava na opciju konačnog stjecanja prava na registraciju Cristiana Romera uz naknadu od 16 miliona eura, koja će biti isplaćena kroz tri financijske godine.‎ ‎Ova operacija generiše negativan ekonomski učinak od oko 4,8 miliona eura na financijsku 2020/21. godinu zbog djelomičnog otpisa neto knjigovodstvene vrijednosti prava na registraciju igrača," stoji u zvaničnoj objavi Juventusa.

Tim Ju1897.net portala ovom prilikom želi Cristianu mnogo sreće u budućim sportskim i životnim poduhvatima.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.