26/08/2021

Upravni odbor odobrio ranije predloženo povećanje kapitala

u 19:29h / Kategorija:
Upravni odbor odobrio ranije predloženo povećanje kapitala
Foto: Juventus.com /


Upravni odbor Juventusa je jučer odobrio ranije potpisani sporazum koji se odnosio na povećanje kapitala u visini od 400 miliona eura.

"Nakon sastanka Upravnog odbora od 30. juna na kojem su definisane smjernice za jačanje vlasničkog kapitala kluba, uz naknadno potpisivanje predugovora s velikim financijskim institucijama koje se desilo se 30. jula, Upravni odbor Juventus Football Club S.p.A. ("Kompanija" ili "Juventus"), koji se sastao danas u Torinu pod predsjedanjem Andree Agnellija, odobrio je prijedlog povećanja temeljnog kapitala u odnosu na novčani doprinos do 400 miliona eura."

"Povećanje kapitala dio je mjera za rješavanje značajnih gospodarskih i financijskih teškoća uzrokovanih pandemijom Covid-19, kojim će omogućiti jačanje vlasničkog kapitala kompanije i uravnoteženje sredstava za financiranje, a sve u cilju podrške ostvarenja strateških ciljeva Razvojnog plana za financijske godine 2019./24.‎"

‎"Očekuje se da će povećanje kapitala biti dovršeno do kraja kalendarske 2021. godine, podložno povoljnim tržišnim uslovima za odobrenje povećanja kapitala od strane nadležnih korporativnih tijela i izdavanju potrebnih odobrenja od strane nadležnih tijela," stoji između ostalog u javnom obavještenju Stare dame na zvaničnom sajtu.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.