30/07/2021

Sklopljen predugovor o povećanju kapitala Stare dame

u 16:11h / Kategorija:
Sklopljen predugovor o povećanju kapitala Stare dame
Foto: Juventus.com /


Stara dama je putem zvaničnog sajta objavila informaciju da je potpisan sporazum o pretpotpisivanju koji se odnosi na ranije predloženo povećanje kapitala s preventivnim pravima s četiri primarne banke‎.

"‎Nakon saopštenja za medije objavljenog 30. juna 2021. godine, Juventus Football Club S.p.A. ("Juventus" ili "Kompanija") ovime objavljuje da će, u kontekstu predviđene transakcije usmjerene na jačanje kapitala Kompanije s povećanjem kapitala s preventivnim pravima do 400 miliona eura ("Povećanje kapitala"), Goldman Sachs International, J.P. Morgan AG, Mediobanca - Banca di Credito Finanziario S.p.A. i UniCredit Corporate & Investment Banking, djelovati i kao zajednički globalni koordinatori ("Joint Global Coordinators"), kao i zajedničke knjigovođe.‎"

‎"Na datum navedenog, zajednički globalni koordinatori sklopili su predugovor s Kompanijom na temelju kojeg su se obvezali, podložno uslovima u skladu s tržišnom praksom za transakcije tog tipa, sklopiti ugovor o preuzimanju svih novoizdatih dionica koje ostaju neispunjene na kraju aukcijskog razdoblja ponude. U tom kontekstu, kao što je saopšteno 30. juna 2021, većinski dioničar EXOR N.V. (koji trenutno u svom vlasništvu drži 63,8% temeljnog kapitala Juventusa), obvezao se da će se za nove dionice izdate proporcionalno kontekstu povećanja kapitala pretplatiti na svoju trenutnu kamatu."‎

‎"Očekuje se da će predviđeno povećanje kapitala biti dovršeno do kraja kalendarske 2021. godine, podložno povoljnim tržišnim uslovima, odobrenju povećanja kapitala od strane nadležnih korporativnih tijela i izdavanju potrebnih odobrenja od strane za to nadležnih tijela", stoji ‎u zvaničonm saopštenju na WEB sajtu Bianconera.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.