08/09/2020

Agnelli: "Manje novca će cirkulirati"

u 13:07h / Kategorija:
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Predsjednik Juventusa i Europskog udruženja klubova, Andrea Agnelli predstavio je alarmantnu procjenu pada prihoda u iznosu od četiri milijarde eura u sljedeće dvije godine radi pandemije COVID-19. Agnelli je govorio na 24. Generalnoj skupštini ECA-a gdje se usredotočio na ozbiljnu ekonomsku krizu u europskom nogometu zbog trenutne pandemije COVID-19.

"Procjene govore o padu prihoda od četiri milijarde eura tijekom sljedeće dvije godine. Prema FIFA-i, devedeset posto ovog gubitka bit će povezano s klubovima, radi nekoliko elemenata. Svi smo igrali na praznim stadionima, nije to ono što želimo vidjeti i to ne samo zbog atmosfere, već zato što je i važan izvor prihoda. Također, i vrlo važni poslovi koji su sklopljeni traže određene popuste, kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini. Nema prihoda od prodaje karata i od TV prava, to znači da će i sponzori ići na manje financiranje, ne samo zbog manje izloženosti, već i zbog toga što mnoge tvrtke još uvijek imaju teško vrijeme povezano s pandemijom. Po mom mišljenju, bit će teško isposlovati iste brojke kada ćemo ići na ponovne pregovore o postojećim sporazumima. Napokon, također će sve to utjecati na tržište, s procjenama koje govore o smanjenju vrijednosti između dvadeset i trideset posto. U osnovi, manje novca će cirkulirati. Dramatičan pad prihoda relativan je, kao što je spomenuto, prije svega to će se odnositi na klubove. Vjerujem i bojim se da će neki od najboljih klubova pojedinačno imati veće gubitke od cijelih saveza."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.