22/04/2020

Sve izglednije produženje saradnje Buffona i Stare dame

u 10:36h / Kategorija:
Sve izglednije produženje saradnje Buffona i Stare dame
Foto: Daniele Badolato - Juventus/Juventus FC via Getty Images /

Prema pisanju milanskog sportskog dnevnog lista La Gazzetta dello Sport, predsjednik Juventusa Andrea Agnelli se obratio Gianluigiju Buffonu s prijedlogom da veteran produži svoju saradnju sa osmerostrukim šamponom Italije u nizu.

"Želimo da i dalje budeš jedan od nas," navodi milanski list riječi Andree na što mu je Buffon odgovorio riječima: "Ako ste sigurni da je to ispravan izbor bit ću sretan da nastavim saradnju." Ukoliko bi se ideja o produženju saradnje i obistinila, 43-godišnji bi Buffon postao trećim najstarijim sudionikom Serie A ikada.

Trenutni poredak najstarijih igrača koji su nastupili u Serie A:
1. Italo Rossi (Pro Patria, 1951) - 52 godine, 11 mjeseci i tri dana;
2. Marco Ballotta (Lazio, 2008) – 44 godine, mjesec i osam dana;
3. Francesco Antonioli (Cesena, 2012) – 42 godine, sedam mjeseci i 22 dana;
4. Gianluigi Buffon (Juventus, 2019) – 41 godina, 10 mjeseci i 20 dana;
5. Alberto Fontana (Palermo, 2008) – 41 godina, devet mjeseci i 23 dana:Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.