22/04/2020

Pirlo: "Prelazak u Juventus je bila ispravna odluka"

u 11:43h / Kategorija:
Pirlo: "Prelazak u Juventus je bila ispravna odluka"
Foto: Filippo Alfero - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images /

Andrea Pirlo vjeruje da je prelazak u Juventus bila ispravna odluka, te se nada da bi nakon što je naučio mnogo od Antonia Contea i Massimiliana Allegrija uskoro mogao početi trenirati neki seniorski tim.

"Prelazak u Juventus je bila ispravna odluka," izjavio je Pirlo u razgovoru s Il Nuovo Calcio putem Instagrama. "U te četiri godine provedene tamo osvojio sam četiri Scudetta, Coppa Italia i nastupio sam u dva finala Lige prvaka."

"Trenerska karijera? Više me privlače seniorski timovi od mladih, mislim da mi je potrebno da imam precizno postavljene ciljeve kojim trebam stremiti. Želim osjetiti adrenalin utakmica, pobjeda i poraza, takvih odgovornosti. Ne vjerujem da bi mladi timovi bili ispravan izbor za mene, to nije nešto u čemu bih uživao. Volio bih početi s odraslima."

"Antonio Conte i Massimiliano Allegri su me naučili mnogo čemu. Ne mislim da u današnjem vremenu još uvijek postoje Hands-off treneri (treneri koji dovoljno vjeruju da tim može raditi sam po sebi, vršeći indirektan utjecaj preko vodećih pojedinaca grupe, prim. prev.). Iako se činilo da je Allegri izvan svega i da nam nije davao previše taktičkih upozorenja, zapravo je s nama radio izuzetno naporno."

"S razmišljanjem o sebi kao treneru sam počeo prvi put nakon taktičke lekcije koju nam je održao Antonio Conte. Držao je povremena predavanja u trajanju od najmanje 40 minuta. U tom sam trenu pomislio da i ja želim raditi to."

"Marcello Lippi je bio od ključnog značaja za osvajanje Svjetskog prvenstva, budući da nas je motivirao na daleke domete i dvije godine prije nego je dobio poziv. Činjenice nam je iznosio pravo u lice."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.