21/04/2020

Spadafora: "Treninzi ne predstavljaju nastavak sezone"

u 10:16h / Kategorija:
Spadafora: "Treninzi ne predstavljaju nastavak sezone"
Foto: Mauro Ujetto/NurPhoto via Getty Images /

Ministar sporta Italije, Vincenzo Spadafora priznaje da još nije u mogućnosti da sa sigurnošću potvrdi hoće li se Serie A moći nastaviti. Spadafora najavljuje sutrašnji sastanak s Fudbalskim savezom Italije na kojem će se razmatrati pripremljena procedura povratku treninzima od 4. maja, koji opet napominje da isti ne predstavljaju i nastavak sezone.

"U ovom trenutku ne mogu niti negirati, ali niti potvrditi povratak sezoni ili treninzima od 4. maja," izjavio je ministar za Tg2 Post. "Sport nije samo fudbal ili samo Serie A. Serie A je ekonomska industrija, ali mi razmatramo cio fudbalski svijet. U srijedu ću se sastati s FIGC koji bi mi trebao predstaviti protokol povratka treninzima. Procijenit ćemo zajedno. Moramo provjeriti da li je fudbal spreman za povratak treninzima. Moramo to procijeniti izuzetno pažljivo, ali ne smijemo niti stvarati iluzije da povratak treninzima predstavlja i nastavak sezone."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.