02/12/2019

Strategija i razvoj Juventusa na društvenim mrežama

u 12:44h / Kategorija:
Foto: TF-Images/Getty Images
Luca Adornato, head of marketing, govorio je o strateškom razvoju Juventusa na društvenim mrežama i sistemu po kome klub funkcioniše u tom segmentu.

"Raditi na terenu i komunikaciji su potpuno drugačije stvari. Tokom polsednjih 12 meseci, došlo je do promene pristupa, što je rezultiralo brzim povećanjem cifara i pažnje. Naš cilj je da uskoro dostignemo četvrto mesto, koje trenutno zauzima Chelsea. Cilj je da to uradimo tokom prva dva meseca Nove godine. Ronaldov uticaj je deo pozitivnog trenda, koji je bio takav i pre njegovog dolaska. Mora se reći da su 90% pratilaca Juventusa na društvenim mrežama iz inostranstva. SAD, Brazil i Indija su najzastupljenije zemlje."

"First Team: Juventus sa Netflixom je ideja koja je rezultirala veoma zanimljivim proizvodom. Takođe i ovde su se želeli predvideti trendovi u sportskom entertainmentu. To su trendovi koji se i dalje razvijaju, što pokazuju mnoge inicijative sa Amazonom. Što se Juventus TV-a tiče, sarađivali smo sa Sky i Rai platformama veoma dugo. U određenom trenutku smo shvatili da su određene formule prevaziđene. Stoga smo nakon polsednjeg ciklusa koji se završio u 2018. godini odlučili da se uskladimo sa realnim trendovima."

"Grupa od dvadesetak ljudi je uključena u svaki projekat. Jasno je da pratimo važne brendove na tržištu, poput određenih kompanija koje nas mogu dodatno stimulisati. Kako bismo imali nove ideje, Juventus sarađuje sa odgovarajućim agencijama," rekao je Luca Adornato, head of marketing Juventusa za Foglio Sportivo.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.