02/12/2019

Juventus će investirati u eSports

u 11:58h / Kategorija:
Foto: Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images
Juventus će u saradnji sa svojim partnerom Konamijem, u okviru JVillage kompleksa otvoriti najveću arenu u Italiji posvećenu eSportu.

Juventus se sprema za investiranje u eSports. Nakon ekskluzivnog dogovora sa Konamijem za eFootball PES 2020, u JVillageu će se otvoriti najveća italijanska arena posvećena eSportsu. "U aprilu će WeArena u partnerstvu sa Juventusom stići u JVillage, odnosno u strukturu koja će pored niza inovativnih stvari postati i najveća italijanska arena posvećena esportu," objavila je WeArena.

"Biće to veliki prostor posvećen u potpunosti zabavi, unutar JVillagea. U unutrašnjosti će biti prisutni profesionalni simulatori i tehnika, kao i kalendar događaja u dogovoru sa We Arenom. Reč je o još jednom koraku koji doprinosi transformaciji Juventusa u entertainment brand," izjavio je Carlo Brocca, partnership sales manager Juventusa.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.