28/12/2019

Martusciello: "Klub želi pobeđivati kroz dominaciju u igri"

u 01:41h / Kategorija:
Foto: Alessandro Sabattini/Getty Images
Giovanni Martusciello, zamenik Maurizia Sarrija, bio je gost Juventus Official Fan Cluba Ischia, gde je govorio o tendencijama kluba.

"Sreća je imati u ekipi igrače sa velikim osećajem pripadnosti, privrženosti bojama, poput Buffona, Chiellinija i Barzaglija. To su igrači koji prenose stavove. Radimo često sa mlađim kategorijama, jer nakon utakmica se trenira sa 5-6 igrača iz prvog tima koji nisu igrali, dok su ostali iz Under-23, primavere ili iz još mlađih kategorija. Tokom svih sedmica, 7-8 momaka trenira sa ama, bez obzira na godine. Ovo znači da je razlika mala, da ne postoji potpuni jaz između omladinskih kategorija i prve ekipe. Buffon, Barzagli i Chiellini sa strane daju utisak da su oni ti koji vuku svojim ponašanjem. Oni prenose vrednosti koje se ne viđaju u drugim klubovima. U teškim trenucima su oni ti koji se eksponiraju, oni su uvek tu kada se desi poraz, kada se trebaju izvući uši, oni su uvek tu sa važnim rečima. To je dodata vrednost, ovo je veoma pozitivno za jednu pobedničku ekipu. Razlika je u tome što su vlasnici uvek prisutni. Predsednik je uvek tu, ruča sa nama svakog dana, prisutan je između prvog i drugog poluvremena, sluša, posmatra. Ostavlja utisak da je uvek prisutan i da vidi sve, stoga se mora paziti da neko ne pogreši u svom poslu."

"Tokom poslednjih osam godina, osvojeni su važni trofeji, Scudetti, a klub je želeo da ide i dalje od toga. Pored trofeja, želi se doći do njih na drugačiji način, kroz dominaciju u igri. Jasno je da nije lako ostvariti sve momentalno. Ukoliko se fokusiramo isključivo na rezultat, mi koji usko sarađujemo sa timom, suočićemo se sa ogromnim poteškoćama. Stoga se moramo distancirati od onoga što je finalni rezultat, koji može biti pobeda ili poraz, već pokušati da objasnimo momcima da put do pobede mora biti drugačiji, što ne znači da će biti momentalnih pobeda. Nasleđen je ultrapobednički tim, nije lako intervenisati na striktan način, jer moramo potvrditi ono dobro što su uradili naši prethodnici, već kroz određenu ideju, a to je ideja promene i nije lako ostvariti trenutne rezultate. Ne postoji specifičan datum, kroz mesec, dva, pet ili osam, ali su igrači veoma dostupni. Rade stvari koje ranije nisu," prenosi TuttoJuve.com


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.