23/09/2019

Sarri: "Proceniću igrače"

u 14:17h / Kategorija:
Foto: Foto: Emilio Andreoli/Getty Images

Maurizio Sarri navodi da će danas proceniti u kakvom su stanju pojedini igrači, kako bi se izbegle eventualne povrede, te ističe da je Brescia opasan protivnik.

"Želim da sagledam sve podatke stručnog štaba i lucidno odlučiti ko će sutra igrati. Važno je imati kontinuitet, ali se moraju napraviti određene procene. Sedam ili osam igrača, koji nisu igrali, su juče dobro trenirali, stoga ćemo danas proceniti. Brescia daje dobar utisak, vidi se rad iza scene. Reč je o organizovanoj ekipi, prezentuje dopadljiv fudbal. U ovom trenutku je Brescia je opasna, u formi je, a debi Ballotelija može pružiti dodatni entuzijazam. Reč je o utakmici punoj rizika, igrati protiv ovakvih protivnika u ovom trenutku je probelmatično, kako za nas tako i za ostale. Proceniću izmene. Ronaldo je juče imao blagi zamor aduktora, ali to je normalno posle tri uzastopne utakmice za sedam dana. Analiziraću pdoatke i videtki kome je neophodan odmor. Moram shvatiti šta mogu dati ekipi, a ekipa mora shvatiti šta tražim. Radimo, ali je adaptiranje ekipe na principe trenera uvek subjektivno."

"Slobodne udarce šutiraju Pjanić i Ronaldo, odnosno Dybala ili Bernardeschi sa druge strane. Što se penala tiče, postoji prvi izbor i alternativa. Ima momenata tokom utakmice kada izabrani igrač nije u stanju, stoga je ispravno da postoji i druga opcija. Higuain nije doživeo frakturu, verujem da je na raspolaganju. Imao je velikih poteškoća tokom utakmice, jer mu je tampon otežavao disanje. Ko je nezamenjivi igrač, osim Ronalda? Postoje momenti u toku sezone. U ovom trenutku je Matuidi veoma važan igrač za nas zbog taktičkih motiva, Costa je postajao važan igrač, pa je usledila povreda. Na mentalnom planu, veoma nam nedostaje Giorgio. Iz iskustva, mogu reći da tokom sezone nezamenljiv može postati neki drugi igrač."

"Da li je teža moja adaptacija na svet Juventusa ili obratno? Svet Juventusa se ne razlikuje od ostalih. Ovi svetovi su sačinjeni od ljudi, odlično mi je sa ovim ljudima. Ostvariti rezultate je neophodno i drugim ambijentima, nema toliko toga različitog. Ovde je veoma visok nivo organizacije, ovde su osobe sa kojima se najbolje snalazim, stoga je ulazak u Juventusov svet dobro prošao. Postoji i tehnički aspekt, shvatanje karakteristika svih igrača. Adaptiranje je dozvoljavanje igračima da ispolje svoje kvalitete na najbolji način, a da se pritom zadrži balans ekipe."

"Nisam gledao ostale rivale, proučavao sam samo ekipe sa kojima ćemo igrati. Sinoć sam proučavao Bresciu do 22 časa, nisam video utakmice koje nisu u vezi sa nama. Nemam generalnu sliku, ali da će ove godine biti teže, to je sasvim izvesno, a i mišljenje koje generalno vlada. Tokom prvih sedam ili osam utakmica, svi žele da napdaju, da igraju fudbal, posle toga se situacija menja. Bilo je tako i ranijih godina. Videćemo da li će ova tendencija svih ekipa da igraju fudbal trajati, jer se nakon nekoliko utakmica pristup ekipa menja."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.