25/10/2018

Saopštenje za javnost sa današnjeg sastanka sa dioničarima

u 20:07h / Kategorija:
Saopštenje za javnost sa današnjeg sastanka sa dioničarima
Foto: Juventus.com

Stara dama je putem zvaničnog sajta objavila saopštenje za javnost sa današnjeg redovnog sastanka sa dioničarima, a koje vam prenosimo u cijelosti.

Uobičajeni sastanak sa dioničarima i Upravnim odborom direktora

  • Financijska izvješća Juventusa za godinu koja završava 30. juna 2018. odobrena su s neto gubitkom od 19,2 miliona eura;
  • Imenovan je na tri financijske godine Upravni odbor direktora, kao i Odbor ovlaštenih revizora;
  • Upravni odbor potvrdio je Andreu Agnellija kao predsjednika, odnosno Pavela Nedveda za potpredsjednika;

Torino, 25. oktobar 2018. godine - Redovni sastanak dioničara Juventus Football Club S.p.A., održan je danas u Torinu, kojeg je predsjedao Andrea Agnelli, odobrio je financijska izvješća za period završan sa 30. junom 2018. godine sa neto gubitkom od 19,2 miliona eura (prihod od 42,6 miliona eura u financijskoj 2016/17. godini), pokriven upotrebom zadržane dobiti. Dividende stoga nisu distribuirane.

Sastanak dioničara odredio je broj od devet članova Upravnog odbora za financijske godine 2018/19, 2019/20 i 2020/21, te u isti postavilo sljedeće direktore: Andreu Agnellija, Maurizia Arrivabenea, Paola Garimbertija, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Hughes, Danielu Marilungo, Pavela Nedveda, Francesca Roncaglia i Enrica Vellana. Direktori Paolo Garimberti, Assia Grazioli-Venier Caitlin Hughes i Daniela Marilungo izjavili su da posjeduju sve uslove kako bi bilo neovisni.

Također je potvrđen i Odbor ovlaštenih revizora koji je sastavljen od Paola Piccattija (predsjedavajući), te Silvie Lirici i Nicolette Paracchini. Na uloge zamjenskih ovlaštenih revizora postavljeni su Roberto Petrignani i Lorenzo Jona Celesia. Predsjednik, kao i Odbor ovlaštenih revizora potvrdili su ispunjenje uslova za neovisnost.

Sastanak dioničara usvojio je i Izvještaj o naknadi u skladu sa čl. 123  Uredbe zakonodavstva 58/98.

*.*.*

Na kraju sastanka dioničara, Juventus je održao sastanak Upravnog odbora koji je potvrdio Andreu Agnellija za predsjednika, Pavela Nedveda za potpredsjednika, predavši im izvršne ovlasti, kao što je i potvrđena uloga Paola Garimbertija za predsjednika J-Muzeja.

Nakon što su se potvrdila postojanja uslova za nezavisnost direktora Paola Garimbertija, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Hughes i Daniele Marilungo, Odbor je postavio Paola Garimbertija na ulogu Šefa neovisnih direktora, kao i naredne Odbore:
  • Odbor za imenovanja i naknadu u sastavu Paolo Garimberti (predsjedavajući), Assia Grazioli Venier i Caitlin Hughes;
  • Odbor za kontrolu i rizik u sastavu Daniela Marilungo (predsjedavajući), Paolo Garimberti i Caitlin Hughes;
Također je imenovan i Nadzorni organ na osnovu Zakonske uredbe 231/2001, sastavljen od  Alessandre Borelli, Guglielma Giordanenga i Patrizie Polliotto.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.