25/10/2018

Aldo Mazzia, iskreno i od srca hvala!

u 20:37h / Kategorija:
Aldo Mazzia, iskreno i od srca hvala!
Foto: Daniele Badolato - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

Juventus se putem zvaničnog sajta javnim saopštenjem oprostio od dosadašnjeg Financijskog direktora i Glavnog izvršnog direktora, Alda Mazzie.

"Juventus i Aldo Mazzia bili su vezani tokom dugačkog puta, prepunog uspjeha. Sada, nakon 12 godina zajedničkog rada, CEO i CFO odlazi na nove životne puteve. "

"Tokom provedenog vremena sa Bianconerima, Mazzia je iz prve ruke pratio promjene koje je klub doživio na i izvan terena, postavljajući primjer italijanskom fudbalu u usvajanju savremenih i globalnih perspektiva. Zahvaljujući toj evoluciji, klub je danas poznat i cijenjen širom cijelog svijeta."

"Mazzia je preuzeo poziciju člana Upravnog odbora u novembru 2006. godine. 01. aprila 2011. postavljen je za ulogu CFO (Financijski direktor), te je 11. maja 2011. godine preuzeo ulogu CEO (Glavni izvršni direktor)."

"CFO i CEO zadržao je moderan pristup na novim ulogama, uvijek održanim pogledom ka budućnosti. Tokom perioda u kojem je obavljao te dužnosti, klub je izvršio inauguraciju Allianz Stadiuma. Ostale značajne inovacije tokom istog perioda uključuje otvaranje J|Medical centra, koji se nalazi u blizini istočne tribine stadiona, a otvoren je 2016. godine."

"Klub je 2017. godine u Cascina Continassa izvršio inauguraciju i novog klupskog sjedišta, nastavljajući prenamjenu kompleksa. Narednog ljeta, nedaleko od klupskog sjedišta, otvoren je i novi trening centar gdje i danas trenira prvi tim. Ovo su tek neki od poteza u ostvarenju još ambicioznijeg projekta koji još nije okončan, pod nazivom J|Willage. Projekat obuhvata i WINS internacionalnu školu, koja je već otvorena i koja je u funkciji, kao što će uskoro biti slučaj i sa koncept trgovinama, J|Hotelom, kao i sa raznim drugim dijelovima urbanog razvoja."

"Svi ovi razvoji predvođeni su od strane CFO i CEO, na putu na kojem stiže i kraj njegove priče, a Juventus želi Aldu Mazziji ovim putem pružiti jedno iskreno i od srca hvala," stoji u zvaničnom saopštenju na zvaničnom sajtu Bianconera.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.