02/08/2016

Istorijat i evolucija grba Juventusa, peti dio

u 20:03h / Kategorija:
Istorijat i evolucija grba Juventusa, peti dio
Foto: Ju1897.net

U petom izdanju koje prati istorijat i evoluciju grba Juventusa Ju1897.net Portal vam donosi grb koji je predstavljao klub tokom 70.-tih godina prošlog vijeka.

Novi grb vizuelno ne donosi mnogo novih detalja, s tim da se vratila ukrasna bijela linija oko crnih polja. Siva boja sa prethodne verzije grba je uklonjena. Ovoga puta slova imena kluba su bijela na crnoj pozadini, kao i jureći bik, simbol grada Torina. Kruna, simbol starog grada koji je bio na mjestu Torina za vrijeme Rimskog carstva, ovoga puta je predstavljena u crnom na bijeloj podlozi.

Originalnu HD verziju ovog Wallpapera možete skinuti putem ovoga linka (klik), odnosno na stranici predviđenoj multimediji na našem Portalu pod Meni>Wallpapers.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.