02/08/2016

Istorijat i evolucija grba Juventusa, šesti dio

u 20:40h / Kategorija:
Istorijat i evolucija grba Juventusa, šesti dio
Foto: Ju1897.net

U šestom izdanju koje prati istorijat i evoluciju grba Juventusa Ju1897.net Portal vam donosi logo koji je predstavljao klub krajem 70.-tih godina prošlog vijeka do sezone 1981/82.

Inspirisani ikonom dizajniranom 1928. godine od strane Carla Bergoglia koja je trebala predstavljati Juventus siluetom zebre koja gleda ka zapadu i simbolizira drevno plemstvo, kasnih sedamdesetih godina Stara dama je odlučila u potpunosti zapostaviti uobičajeni grb. Silueta zebre je pretrpila uticaj Op arta (optičke umjetnosti) i kao takva predstavljala najtrofejniji klub Italije tokom nekoliko godina. Poslije se ponovno nakratko pojavljivala, ali sa određenim izmjenama.

Originalnu HD verziju ovog Wallpapera možete skinuti putem ovoga linka (klik), odnosno na stranici predviđenoj multimediji na našem Portalu pod Meni>Wallpapers.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.