02/08/2016

Istorijat i evolucija grba Juventusa, četvrti dio

u 19:07h / Kategorija:
Istorijat i evolucija grba Juventusa, četvrti dio
Foto: Ju1897.net

U četvrtom izdanju koje prati istorijat i evoluciju grba Juventusa Ju1897.net Portal vam donosi grb koji je predstavljao klub u razdoblju od 1940. do 1970. godine.

Novi grb Juventusa se vizuelno se promijenio tako da se broj crnih i bijelih horizontalnih polja ponovno smanjio, te sada su pored tri crna stajala četiri bijela polja. Kolorit grba je sveden na tri elementarne boje, uobičajenu crnu i bijelu, te sivu koja je postavljena u pozadinu iza imena kluba, kao i dva detalja koja su doživjela povratak na grb Stare dame: Krune, simbola starog grada koji je bio na mjestu Torina za vrijeme Rimskog carstva, te jurećeg bika, simbola grada Torina.

Postavka imena kluba ostala je nepromijenjena, s tim da se bijela linija koja je ukrašavala obode crnih površina uklonjena. Ovoga puta ime kluba predstavljeno je crnim slovima na sivoj pozadini.

Originalnu HD verziju ovog Wallpapera možete skinuti putem ovoga linka (klik), odnosno na stranici predviđenoj multimediji na našem Portalu pod Meni>Wallpapers.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.