Ju1897 Fantasy - Pravilnik

.


1. Na početku sezone svaki takmičar bira četiri (4) igrača (po jednog golmana, defanzivca, veznjaka i napadača) i to prema sljedećem primjeru:
Cristiano Ronaldo (Juventus) K
Josip Iličić (Atalanta) VK
Aleksandar Kolarov (Roma)
Alex Meret (Napoli)
Pri izboru sastava svaki takmičar ima pravo probrati po jednog (1) igrača iz određenog tima. Pravilo pozicije na terenu pratit će se suglasno sa FantasySerieA.com.

2. Svaki takmičar ima mogućnost do 15 minuta prije početka novog kola u disqus temi na stranici određenoj za Ju1897 Fantasy upisati novi sastav četvorice igrača, a da pri tom između kola ima pravo napraviti samo jedan (1) besplatan transfer u odnosu na sastav koji je odabrao za prethodno kolo (ovaj post ne smije biti editovan, inače neće biti uziman u obzir, te će se za obračun uzimati sastav igrača iz prethodnog kola).

Način izmjene igrača (i u ovom slučaju važi jednako pravo o zabrani editovanja posta):
Ronaldo (Juventus) K
Iličić (Atalanta) VK
Kolarov (Roma)
Donnarumma (Milan)
IN: Donnarumma; OUT: Meret;
3. Svaki takmičar bira svog kapitena i vicekapitena među četiri probrana igrača, čiji će se ukupan broj bodova utrostručiti (ako kapiten ne zaigra niti minut u tom kolu, kapitenska traka se automatizmom prenosi na odabranog vicekapitena).

4. Jedan dodatni transfer. Svaki igrač ima pravo prije svakog kola napraviti i maksimalno jedan (1) dodatni transfer, a zbog kojeg će u predstojeće kolo ući sa šest (6) bodova zaostatka.

5. Neaktivnost - prinudne promjene. Svaki igrač dužan je napraviti barem jednu promjenu tokom tri kola. U suprotnom, u svako naredno kolo ulazi bez igrača (jedna obavezna utakmica kazne), odnosno isto završava s nula (0) osvojenih bodova i to ostaje na snazi sve dok se igrač ne prijavi za kolo prema članovima 1, 2, 3 i 4 pravilnika Ju1897 Fantasy.

6. Svaki igrač ima pravo na dva (2) Wild Carda tokom sezone, po jedan (1) u svakoj od polusezona. Neiskorišteni Wild Card iz prvog dijela sezone se ne prenosi u drugu polusezonu.

7. Sva statistika koja će biti korištena prilikom obračuna osvojenih bodova bit će preuzeta isključivo sa sajta Rezultati.com.

Princip bodovanja:(S)
Starter
2 boda
(Z)
Ulazak s klupe
1 bod
(ŽK)
Žuti karton
-1 bod
(CK)
Crveni karton
-3 boda
(PP)
Promašen jedanaesterac
-3 boda
(AG)
Autogol
-5 bodova
(G)
Gol (bez obzira da li je riječ o defanzivcu, veznjaku ili napadaču)
6 bodova
za svaki naredni +1
(A)
Asistencija (bez obzira da li je riječ o defanzivcu, veznjaku ili napadaču)
3 boda, za svaku narednu +1
(GP)
Gol iz jedanaesterca
3 boda
(CL)
Cleansheet: (bez obzira da li je riječ o starteru defanzivcu, veznjaku ili napadaču)
3 boda
(GCL)
Golmanov Cleansheet (starter)
6 bodova
(H)
Golman prima dva ili više golova
-3 boda
(P)
Pobjeda
1 bod
(DT)
Jedan dozvoljen dodatni transfer
-6 bodova
(WC)
Iskorišten Wild Card (jedan po polusezoni – neiskorišten iz prvog dijela polusezone se ne prenosi u drugu polusezonu)