02/07/2024

Zvanično: Barrenechea i Iling Junior su fudbaleri Aston Ville

u 17:28h / Kategorija:
Barrenechea i Iling Junior su fudbaleri Aston Ville
Foto: Juventus.com /


Stara dama je putem zvaničnog sajta objavila očekivanu informaciju o prodaji prava na registraciju igrača Samuel Iling-Juniora i Enzo Alan Tomás Barrenechee u transfer paketu kroz koju su, uz dodatnu uplatu u visini od 28 miliona eura, potpisali petogodišnji ugovor sa Douglasom Luizom.

"Torino, 1. jul 2024. – Juventus Football Club S.p.A. (u daljem tekstu 'Juventus' ili 'Kompanija') objavljuje da je postignut dogovor sa Aston Villa Football Club po pitanju prodaje raspolaganja pravima na registraciju igrača:
• Samuel Iling-Junior za fiksnu naknadu od 14 miliona eura, plativu kroz četiri financijske godine, uz varijabilne bonuse do maksimalno 3 miliona €. Takva transakcija stvara pozitivan ekonomski uticaj na financijsku 2024/25. godinu u iznosu od 11,9 miliona eura, umanjeno za pomoćne troškove (solidarni doprinos i posredničke naknade);
• Enzo Alan Tomás Barrenechea za fiksnu naknadu od 8 miliona eura, plativu kroz četiri financijske godine, uz varijabilne bonuse do maksimalno 3 miliona eura. Takva transakcija stvara pozitivan ekonomski uticaj na financijsku 2024/25. godinu u iznosu od 5,5 miliona eura, umanjeno za pomoćne troškove (solidarni doprinos i posredničke naknade)."

"Podsjećamo da je 30. juna 2024., kako je opisano u posebnom saopštenju za javnost, također postignut sporazum sa Aston Villa Football Club za sticanje, na konačnoj osnovi, prava na registraciju igrača Douglasa Luiza Soaresa de Paula za fiksnu odštetu u visini od 50 miliona eura. Navedene transakcije rezultiraju novčanim saldom koji Kompanija plaća – po osnovu razlike u fiksnoj naknadi – u iznosu od 28 miliona eura. Utvrđeno je da se ove transakcije – zasnovane na pravnim i računovodstvenim preliminarnim analizama – kvalifikuju kao zasebne i različite transakcije kako ugovorno tako i materijalno."

"Također, treba napomenuti da je, u svjetlu nejasnoća u tumačenju po pitanju primjene MRS 38 koji reguliše ovo pitanje, Kompanija - primjenom sopstvenih internih procedura - izvršila preliminarne analize kako bi potvrdila postojanje dva zahtjeva (komercijalna supstanca i pouzdano mjerenje fer vrijednosti) neophodno za mjerenje transakcija po fer vrijednosti (i, prema tome, uz priznavanje pozitivnih uticaja u bilansu uspjeha koji je gore spomenut) čak i u slučaju da su se transakcije, hipotetički, kvalifikovale kao razmjene nematerijalne imovine prema MRS 38 (a ne odvojene i različite transakcije). Ove preliminarne analize, obavljene uz pomoć eksternih savjetnika, potvrđuju u trenutnom stanju postojanje dva zahtjeva. U suprotnom, u slučaju da su transakcije smatrane razmjenom i u slučaju da se čak ni jedan od gore navedenih zahtjeva nije smatrao ispunjenim, transakcije se ne bi mogle mjeriti po fer vrijednosti."

"Treba napomenuti da će se konačne procjene o računovodstvenom priznavanju transakcija izvršiti u svrhu pripreme polugodišnjeg financijskog izvještaja sa stanjem na dan 31. decembra 2024. godine, čije se odobrenje očekuje u februaru 2025. godine, a koji će biti u potpunosti objelodanjen i u kojem će se moći naći neke nove eventualne informacije," stoji u javnom saopštenju na sajtu Bianconera

Tim Ju1897.net portala ovom prilikom želi Enzi Barrenechei i Ilingu Junioru mnogo sreće u budućim životnim i sportskim avanturama.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.