31/01/2024

Zvanično: Carlos Alcaraz na posudbi u Juventusu

u 22:40h / Kategorija:
Zvanično: Carlos Alcaraz na posudbi u Juventusu
Foto: Ju1897.net portal /


Posljednji sati januarskog prelaznog roka donijeli su novo ime u redove Bianconera. Riječ je o Carlos Jonas "Charly" Alcaraz Duranu, veznjaku Southamptona koji u Torino stiže na polugodišnju posudbu vrijednu 3,9 miliona eura, uz moguće bonuse, uz pravo Stare dame da igrača na kraju sezone otkupi za sumu od 49,5 miliona eura.

"Torino, 31. januar 2024. - Juventus Football Club S.p.A. obavještava da je finaliziran ugovor sa Southampton Football Club o privremenom stjecanju prava na registraciju igrača Carlosa Jonasa Alcaraza Durana (do 30. juna 2024), uz odštetu u visini od 3,7 miliona eura, uz dodatne troškove od 0,2 miliona eura, a koji se mogu uvećati do maksimalno 1,9 miliona eura u slučaju postizanja specifičnih sportskih ciljeva. Sporazum dalje podrazumijeva pravo Juventusa da u potpunosti stekne prava na registraciju igrača za ugovorenu naknadu u visini od 49,5 miliona eura, plativu kroz tri financijske godine, a koja bi mogla biti uvećana u slučaju postizanja daljnjih sportskih ciljeva tokom trajanja ugovora o radu sa igračem," stoji u obavještenju na zvaničnom WEB sajtu Bianconera.

Tim Ju1897.net portala ovom prilikom želi Carlosu Alcarazu mnogo uspjeha u dresu Stare dame.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.