11/11/2023

Izjave nakon slavlja nad Cagliarijem u okviru 12. kola

u 21:53h / Kategorija:
Izjave nakon slavlja nad Cagliarijem u okviru 12. kola
Foto: Chris Ricco - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images /


Nakon slavlja pred reprezentativnu pauzu, pored Allegrijeve konferencije za medije koju smo vam ranije prenijeli, za mikrofone DAZN-a su govorili večerašnji strijelci, Gleison Bremer i Daniele Rugani.

Gleison Bremer

Napad je najbolja odbrana? "Naravno, odigrali smo dobru utakmicu, ali nisam postigao gol kroz posljednjih 11 utakmica, bio sam malo ljut i danas sam konačno uspio da postignem prvijenac u sezoni."

Možete li nam reći kakav to defanzivni duh postoji u zadnjoj liniji, čak i bez Danila? "Radimo dobro, Rugani nakon što je krenuo s igrom uživa sjajnu sezonu, moramo da nastavimo ovako, to je ono što trener od nas traži. Igramo jednu utakmicu sedmično i imamo dosta vremena za rad."

Osjećate li se sada više liderom, kao što to pominje Allegri? "Da, naravno, normalno je, prva sezona je teška, čak i ako sam već ranije bio igrao u Italiji, ali iz Tora sam prešao u Juve. Normalno je da je trebalo da sazrem, nadam se da ću ovim putem nastaviti i sljedeće godine, da ću upisati novu sjajnu sezonu."

Nakon pauze na redu je inter. Kako ćete se nositi s tim? "Znamo da su sjajna ekipa, dobro im ide, ali naša snaga leži u našoj odlučnosti i moramo tako i nastaviti."

Daniele Rugani

Počeli bi s vama defanzivcima koji se ponašate poput napadača. Odbrana djeluje uprkos Danilovom odsustvu. "Veoma smo sretni što smo postigli golove nakon slobodnih udaraca, budući da smo ih ove sezone postigli nešto manje, pogotovo kroz posljednjih nekoliko utakmica. Čak je Gleison tražio takav gol kroz nekoliko kola, razgovarali smo o tom. Zaista sam sretan što sam pogodio i što sam pomogao ekipi da kući donese tri boda koja su bila ključna da se ovaj zaista pozitivan period završi na najbolji mogući način. Sada idemo na pauzu nešto mirniji, trebat ćemo napuniti baterije i sa interom krenuti nanovo najbolje što možemo."

Trener vas je nahvalio, gotovo kao da podvlači konačnu zrelost koju ste postigli. "Promijenilo se to što je sigurno prošlo mnogo godina, kao i različitih ljudi kroz Juve koji su imali uzornu figuru, onakvu kakva ti jasno da do znanja gdje se nalaziš. Za mlađe i za novopridošle su svakako po tom pitanju referentna tačka, ličnosti koje kada pogledate shvatite gdje ste i šta radite. To je svakako uloga za koju mislim da je bitna i nadam se da ću nastaviti ovim putem, budući da smo u svakom slučaju mlad tim, koji se tek razvija. Čak i oni najtiši primjeri su bitni u svlačionici u takvim trenucima."

Vraćate se u reprezentaciju. "Nadam se da je tako, svaki igrač sanja o tom cilju, tako da bi povratak svakako bio lijep, predstavljao bi veliko zadovoljstvo, ali sve polazi iz Juvea, iz utakmica i iz šampionata. Zadovoljan sam periodom koji smo imali. Sada moramo napuniti baterije da počnemo iznova. Očekuje nas još jedan sjajan mjesec koji će se započeti kroz dvije sedmice."

Hoće li sav pritisak biti na interu? "Sigurno da će oba tima biti pod pritiskom, u smislu da na kraju računaju samo osvojeni bodovi. Znamo da je ostalo mnogo utakmica za odigrati i sigurno da ima vremena za povratak. Ali sigurno je da su tri boda u direktnom dvoboju ipak nešto bitnija."

Kakvim vidite svog trenera? Čini se da je dodatno uzbuđen, čak i ako je veoma oprezan u izjavama. "Da, ali njegova snaga je u tome da uvijek održava ravnotežu, pozitivnost, energiju u svim trenucima sezone, i u dobrim trenucima, ali i više kroz loše periode. To je pokazivao kroz mnogo godina svoje karijere, a sada mislim da će i on na pauzu otići nešto mirniji i sretniji, budući da je iza nas bitan mjesec sezone."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.