15/08/2023

Zvanično: Koni De Winter na posudbi u Genoi

u 20:00h / Kategorija:
Zvanično: Koni De Winter na posudbi u Genoi
Foto: Juventus.com /


Stara dama je objavila saopštenje putem zvaničnog WEB sajta o postignutom dogovoru sa Genoom po pitanju posudbe registracionih prava Konija De Wintera, po kojem stariji đenovljanski klub, u slučaju postizanja određenih sportskih ciljeva, ima obavezu konačnog otkupa istih po okončanju sezone 2023/24.

"Koni De Winter će u predstojeću sezonu nositi dres Genoe, budući da je postignut dogovor o posudbi registracionih prava uz obavezu kupovine. 21-godišnjaka čeka nova avantura u italijanskom vrhu, nakon prošlosezonske posudbe u Empoliju. Nakon što je odrastao u omladinskom sektoru Zulte Waregema, De Winter se pridružio Juventusu u ljeto 2018. i debitovao je 23. novembra 2021 za prvi tim u okršaju Lige prvaka protiv Chelseaja. Također, Koni je sa seniorskim timom učestvovao na nedavnoj turneji Sjedinjenim Američkim Državama i sada je spreman da napiše novo poglavlje svoje karijere. Sve najbolje, Koni," stoji u pozdravnoj poruci Stare dame.

"Torino, 11. avgusta 2023. - Juventus Football Club S.p.A. objavljuje da je postignut dogovor sa Genoa Cricket and Football Club S.p.A. za privremeno besplatno raspolaganje pravima na registraciju Konija De Wintera, do 30. juna 2024.
Sporazum podrazumijeva:
- Obavezu Genoe da definitivno stekne prava na registraciju igrača, pod uslovom da se ostvare određeni sportski ciljevi do kraja sezone 2023/24;
- Pravo Genoe da definitivno stekne prava na registraciju igrača u slučaju da se pomenuti zadati ciljevi ne ostvare. U oba slučaja, ugovorena naknada za konačnu akviziciju prava na registraciju iznosi 8 miliona eura, plativih kroz četiri financijske godine, a koji se iznos, u slučaju postizanja daljih ciljeva tokom trajanja ugovora o radu sa igračem, može povećati za maksimalnih 2 miliona eura," stoji u obavještenju na zvaničnom sajtu Bianconera.

Tim Ju1897.net portala ovom prilikom Koniju želi mnogo sreće u budućim sportskim i životnim avanturama!


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.