22/07/2023

Zvanično: Arthur Melo na jednogodišnjoj posudbi u Fiorentini

u 11:00h / Kategorija:
Zvanično: Arthur Melo na jednogodišnjoj posudbi u Fiorentini
Foto: Juventus.com /


Stara dama je putem zvaničnog WEB sajta objavila informaciju o produženju saradnje s Arthurom Melom do ljeta 2026. godine, kao i podatak da je brazilski veznjak poslat na jednogodišnju posudbu u Fiorentinu, kroz dogovor po kojem Viola do 30. juna 2024. godine ima i opciju otkupa igrača za odštetu u visini od 20 miliona eura.

"Torino, 22. juli 2023. – Juventus Football Club S.p.A. saopštava da je postignut dogovor s klubom ACF Fiorentina s.r.l. za privremeno ustupanje (do 30. juna 2024.) prava na registraciju fudbalera Arthura Henriquea Ramosa De Oliveira Mela uz naknadu od 2 miliona eura, plus eventualni bonusi u visini od maksimalno 2 miliona eura po ostvarenju specifičnih sportskih ciljeva. Nadalje, sporazum predviđa opciju trajnog otkupa prava na registraciju igrača, a ugovorena naknada iznosi 20 miliona eura, plativih kroz tri financijske godine," stoji u dokumentu u saopštenju za javnost na zvaničnom WEB sajtu Bianconera.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.