20/04/2023

Juventusu privremeno vraćeni ranije oduzeti bodovi

u 20:12h / Kategorija:
Juventusu privremeno vraćeni ranije oduzeti bodovi
Foto: Juventus.com /


Žalba podnesena od strane Juventusa po pitanju ranije izrečene kazne oduzimanjem 15 bodova s ligaškog salda, djelimično je prihvaćena. Konkretno, to za značenje ima da je Juventus u ovom trenutku povratio ranije oduzetih 15 bodova, te naredno kolo dočekuje na trećoj poziciji tabele Serie A s ukupnom cifrom od 59 osvojenih bodova. Međutim, još nije jasno kako će se situacija razvijati u ostatku sezone, budući da je pomenuta Žalba tek djelomično prihvaćena, odnosno Odbor za sportske garancije CONI je samo vratio predmet na Apelacioni sud koji u novom sastavu treba nanovo procijeniti utvrđivanje eventualnih kazni kako za direktore, tako i za sam klub, odnosno da ovoga puta adekvatno i detaljno obrazloži bilo kakvo eventualno daljnje sankcionisanje Juventusa.

Kako prednose italijanski mediji, Žalbe koje su sada već bivši direktori Juventusa, a time se misli na one podnesene od strane Andree Agnellija, Fabia Paraticija, Maurizija Arrivabenea i Federica Cherubinija nisu usvojene. S druge strane, djelomično su usvojene Žalbe podnesene od strane Pavela Nedveda, Paola Garimbertija, Assie Grazioli - Veniere, Caitlin Mary Hughesa, Daniele Marilungo i Francesca Roncaglia, koji će kao i sam klub čekati na novu procjenu Apelacionog suda.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.