17/04/2023

Elkann: "Juventus poriče bilo kakvu krivnju"

u 12:25h / Kategorija:
Foto: Bloomberg/Bloomberg via Getty Images


John Elkann, predsjednik Exora, raspravljao je o Juventusovim pravnim problemima u izjavi dioničarima, ističući da klub niječe bilo kakvu nepravdu. Bianconeri će saznati rezultat svoje žalbe na oduzimanje 15 bodova u CONI-jevom Collegio di Garanzia 19. travnja, odluka koja će imati važne posljedice za njihovu sezonu i blisku budućnost. Juventus se također suočava s drugim pravnim bitkama, a istraga o Prismi koju vodi državno tužiteljstvo u Torinu još uvijek tiho traje. Klub je optužen za lažiranje kapitalnih dobitaka i zavaravanje burze skrivenim isplatama plaća igrača. Govoreći u izjavi dioničarima, Elkann je prvo razgovarao o Juventusovim pravnim problemima i kako je to utjecalo na upravu kluba. Također je napomenuo kako je Exor koji je većinski vlasnik Juventusa zaključio svoju bilancu na dan 31. prosinca 2022. s konsolidiranom dobiti od 4.2 milijarde eura.

"U većoj mjeri nego mnogi naši klubovi, Juventus se 2022. godine suočio sa sve većim unutarnjim i vanjskim poteškoćama, koje su klub stavile pod veliki pritisak. Pravi postupci protiv kluba završili su okupacijom upravnog odbora tvrtke koji se sastao osamnaest puta tijekom godine. Razina pritiska toliko je porasla da je Upravni odbor odlučio podnijeti ostavku kako bi se klubu omogućilo da se na najučinkovitiji način zaštiti od optužbi u rasponu od navodnih računovodstvenih nepravilnosti do netočnih komunikacija s financijskim tržištima koje se uglavnom odnose na kupnju te prodaja igrača i dogovori o njihovim plaćama. Juventus poriče bilo kakvu krivnju."

Izvršni direktor Exora potom se zahvalio svom rođaku Andrei Agnelliju, koji je bio predsjednik Juventusa od 2010. do 2022. godine.

"Želio bih zahvaliti Upravnom odboru Juventusa što se ponašao odgovorno, a posebno predsjedniku Andrei Agnelliju koji je vodio Juventus kroz fazu punu promjena i pobjeda. Klub je nizao izvanredne uspjehe, osvajao sve u Italiji i na međunarodnoj razini, a brojio je čak dvadeset sedam svjetskih prvaka među svojim igračima, više nego bilo koji klub u povijesti. Međutim, ova razina sportskog uspjeha, koja donosi veliku radost našim navijačima, također stvara mnogo neprijateljstva koje može nastati kada se klub suoči s izazovima."

Konačno, Elkann je s novim predsjednikom i upravnim odborom razgovarao o novoj eri u Juventusu.

"Juventus sada ima novog predsjednika, Gianlucu Ferrera, i novog izvršnog direktora, Maurizia Scanavina, koji je također na čelu naše medijske tvrtke Gedi, gdje uspješno radi plan restrukturiranja. U Juventusu će Gianluci i Mauriziu pomoći novi Upravni odbor, a oni su napravili dobar početak, osiguravajući da se Juventus može suočiti s brojnim trenutnim izazovima, istovremeno štiteći svoj ugled kako bi se mogao vratiti jači na terenu i izvan njega."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.