27/09/2022

Bonini: "Uz poštovanje uloga, Juve će lako izaći iz krize"

u 12:07h / Kategorija:
Bonini: "Uz poštovanje uloga, Juve će lako izaći iz krize"
Foto: David Cannon/Getty Images /


Redakcija TuttoJuve.com ekskluzivno je telefonom kontaktirala bivšeg veznjaka Juventusa iz osamdesetih, evropskog i interkontinentalnog šampiona Massima Boninija kako bi detaljnije razgovarali o najnovijim promjenama u svijetu Juventusa.

Šta se dešava sa "vašim" Juveom? "Teško je znati, detalji su poznati samo unutrašnjosti kluba. Došlo je do malo zabune, a rezultati su samo dolili ulje na vatru. Mislim da su igrači tu, moraju ostati mirni i pokušati ponovo sa spokojem, budući da mi trenutno izgledaju izuzetno uplašenima, a nažalost ponekad prevelika želja da nešto napravite vodi vas u suprotnom smjeru. Najgora stvar koja se može desiti je želja da se pretjera po svaku cijenu."

Uprava je odlučila da ne smijeni trenera, da li se slažete s tom odlukom? "Allegriju se vjerovalo, ali odgovornost je i na igračima. Sada je na njima da vjeruju u ono što trener kaže i to je jako bitno. Nažalost reprezentativna pauza im neće biti od velike pomoći, jer ih je u Torinu ostalo samo nekoliko i svi će se vratiti tek pred utakmicu protiv Bologne. Tako da nema materijalnog vremena za rad, zato će trener morati biti dobar u pokušaju da u tim ponovo ugradi entuzijazam."

Kako može preokrenuti ovaj negativni trend i tako izaći iz krize? "U Juventusu svi znaju šta da rade, na kraju krajeva, prava snaga je oduvijek bila ta da igrač mora biti igrač, trener mora biti trener i predsjednik mora biti predsjednik. Ako postoji ovo poštovanje uloga, Juve će lako izaći iz krize. S druge strane, naš klub mora osigurati drugačije rezultate."

Šta konkretno mislite pod poštovanjem uloga o kojima govorite? "Mislim upravo tako kako je rečeno, da svatko mora da radi na svom segmentu posla. Ovo su posebni trenuci, čak i štampa pojačava napetost koja onda destabilizuje okruženje. A to se dešava i kroz šale, kao onda kada je Arrivabene izrekao par riječi pred navijačima."

Dakle, vjerujete u to? "Moramo, pogotovo kada stvari ne idu dobro. Sigurno da sve te tolike povrede nisu pomogle, ali i Juve se dosta promijenio ove godine. Generalno, timovi koji rade dobro se ne mijenjaju u velikoj mjeri, samo oni koji pokušavaju nešto izgraditi iznova. Sigurno nije lako, ali bolje je ostati pozitivan i nadati se da se ovaj tim ponovo može vratiti na nivo na kojem zaslužuje biti."

Postoji li igrač koji, po vašem mišljenju, može početi praviti veću razliku na terenu? "Nije u pitanju neki pojedinac, cijel tim se treba ponovo pokrenuti: od 'čuvara skladišta pa do doktora', to je cijela sredina kojoj je ponovo potreban mir."

Gdje vidite Locatellija u ovom timu? Allegri je prije nekoliko dana u razgovoru s kolegom Sconcertijem za Corriere della Sera rekao da se u svojoj ideji Locatelli ne nalazi među tri startna vezna. "Uvijek sam mislio da im je on prioritet, pogotovo ako uzmemo u obzir novac koji su potrošili na njegovo dovođenje. Nadam se. Možda su te riječi Alegrija poslužile da ga podstaknu, on je bitan igrač koji je uz to i reprezentativac."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.