31/08/2022

Zvanično: Leandro Daniel Paredes na posudbi u Juventusu

u 18:41h / Kategorija:
Zvanično: Leandro Daniel Paredes na posudbi u Juventusu
Foto: Juventus.com /


Stara dama je puten zvaničnog sajta ozvaničila jednogodišnju posudbu argentinskog veznog igrača Paris Saint-Germaina, Leandra Daniela Paredesa.

"Torino, 31. avgusta 2022. - Juventus Football Club S.P.a. obavještava da je postignut dogovor s Paris Saint-Germain Football s.a.s. po pitanju besplatne privremene posudbe ( do 30. juna 2023.) prava na registraciju igrača Leandro Paredesa. Sporazum nadalje podrazumijeva:
- obavezu Juventusa da u potpunosti otkupi prava na registraciju igrača, podložno ostvarenju određenih sportskih ciljeva do kraja sezone 2022/23;
- pravo Juventusa da u potpunosti otkupi prava na registraciju igrača u slučaju da se isti ciljevi ne ostvare."

"U oba slučaja, dogovoreno razmatranje za konačan otkup iznosi 22,6 miliona eura, uz uračunat doprinos solidarnosti predviđen od strane propisa FIFA-e, a koji su plativi kroz tri financijske godine, uz dodatak pomoćnih troškova u visini od 2,2 miliona eura. Isti iznos se može povećati do najviše 3 miliona eura nakon postizanja dodatno utvrđenih sportskih ciljeva u periodu trajanja Ugovora o radu potpisanog s igračem."

"Nakon postizanja specifičnih sportskih rezultata i to u slučaju da se Juventus ne odluči za potpuno stjecanje prava na registraciju igrača, isti će morati da isplatiti Paris Saint-Germain Football svotu u visini od 2,5 miliona eura," stoji u obavještenju na zvaničnom sajtu Bianconera.

Tim Ju1897. net portala ovom prilikom želi Paredesu mnogo uspjeha u crno-bijelom dresu.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.