26/08/2022

Zvanično: Arkadiusz Milik na posudbi u Juventusu

u 19:14h / Kategorija:
Zvanično: Arkadiusz Milik na posudbi u Juventusu
Foto: Juventus.com /


Stara dama je putem zvaničnog sajta objavila informaciju o postignutom dogovoru sa Marseilleom po pitanju jednogodišnje posudbe na prava na registraciju Arkadiusza Milika.

"Torino, 26. avgusta 2022. - Juventus Football Club S.p.A. saopštava da je finaliziran ugovor s Olympique de Marseilleom o privremenom stjecanju, (do 30. juna 2023.) prava na registraciju igrača Arkadiusza Krystiana Milika, uz dogovorenu naknadu u visini od 0,8 miliona eura, uz dodatne sporedne troškove u visini od 0,1 miliona eura, a koji bi se mogli povećati do maksimalno 0,8 miliona eura u slučaju postizanja specifičnih ciljeva po pitanju sportskog učinka. Sporazum nadalje podrazumijeva i pravo Juventusu da u potpunosti otkupi prava na registraciju igrača uz ugovorenu naknadu od 7 miliona eura, plativu kroz tri financijske godine, a koja se može povećati do maksimalno 2 miliona eura bonusa nakon eventualnog postizanja određenih sportskih ciljeva tokom trajanja ugovora o radu s igračem," stoji u zvaničnom saopštenju na sajtu Juventusa.

Tim Ju1897. net portala ovom prilikom želi Miliku mnogo uspjeha u crno-bijelom dresu.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.