19/08/2022

Konferencija za medije i predstavljanje Filipa Kostića

u 18:04h / Kategorija:
Konferencija za medije i predstavljanje Filipa Kostića
Foto: Juventus.com /


U Juventus centru je danas predstavljeno posljednje pojačanje Stare dame, a riječ je o 29-godišnjem Srbinu, Filipu Kostiću. Konferenciju za medije vam kao i obično prenosimo u cijelosti.

Šta vas je najviše dojmilo u Juveu? "Veoma sam sretan što sam ovdje. Ušao sam u igru pri rezultatu od 3:0 u susretu protiv Sassuola i to je za sada bio najsretniji trenutak."

Da li je činjenica da toliko Srba igra u Italiji utjecala na vaš izbor? "Ne. Veoma sam sretan što sam ovdje, a onda je tu i Dušan, ali istina je da sam generalno sretan samim dolaskom tu."

Omiljena pozicija na terenu? "Trener odlučuje gdje ću igrati."

Da li ste razgovarali s Dušanom prije nego što ste došli ovdje? Možete li nam natuknuti akciju kakvu biste željeli kreirati uz Vlahovića? "Da razgovarali smo u kampu reprezentacije, Dušan mi je tada rekao mnogo stvari i pitao me šta mislim o Juveu. Rekao mi je da bi bio sretan da dođem ovdje. A onda kada sam i došao shvatio sam da su stvari koje je rekao bile istinite. Volio bih da asistiram s ruba šesnaesterca tako da Dušan zaključi akciju."

Šta mislite o mentalitetu Juvea koji uvijek želi da pobjeđuje? "Mentalitet igrača i Juventusa je jasan, uvijek želimo pobjedu. Moramo imati pokazivati takav mentalitet i moramo o utakmicama razmišljati o jednoj po jednoj. Znam šta se od mene očekuje i spreman sam dati sve od sebe."

Zašto ste odabrali Juve? "Nisam mnogo pratio pregovore agenta počevši od prvog kontakta pa do konačnog dogovora s Juveom. Želio sam doći ovdje i učinio sam sve kako bih to i ostvario."

Jeste li odabrani da vratite glad za pobjedama? "Pratio sam Juve i Serie A još od malih nogu i moj zadatak će biti da napadačima dostavim najoptimalniju loptu. Došao sam da pružim najbolju podršku timu i da se stavim na raspolaganje treneru."

Jeste li spremni za Genovu? Jeste li već razgovarali s Allegrijem? "Razgovarali smo o sistemima, o tehničkim stvarima, ukratko, o normalnim stvarima. Radim sve da se što bolje uklopim, radim vrijedno i uopšte sam netko tko mnogo radi. Zapravo, još nisam ni raspakovao sav svoj prtljag."

Jeste li već primijetili razliku u načinu rada u Italiji u odnosu na Njemačku? "Nema tu mnogo velike razlike, možda se u Italiji više pažnje poklanja tehničkom dijelu izvedbe. Postoji sistem koji moraš naučiti, a to se čini svakodnevnim radom i nadam se da ću se što prije prilagoditi ovom novom sistemu i klubu."

Da li ste vi i Radonjić znali da ćete završiti u istom gradu kada ste se šalili u onom snimku iz frizerskog salona? "Da, istina je da smo se tada šalili, ali na kraju nas je Nemanja uhvatio i nasmijao. On je zaista vjerovao da ću doći ovdje, ali tada još nisam razmišljao o tom."

Ima li broj 17 neko posebno značenje za vas? "Ne, ne postoji neki konkretan razlog za odabir tog broja. Bio je slobodan i odlučio sam da ga nosim i ovdje, budući da sam ga već nosio na dresu reprezentacije."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.