15/06/2022

Dobro jutro uz fudbalski mercato, 15. juni 2022.

u 09:28h / Kategorija:
Dobro jutro uz fudbalski mercato, 15. juni 2022.
Foto: Ju1897.net portal /


Ugledni italijanski sportski novinar Sky Sport Italia, Gianluca Di Marzio kroz emisiju "Buongiorno con il calciomercato" donosi najsvježije vijesti vezane za italijanski klupski fudbal, a koje ćemo se potruditi ispratiti svakodnevno.

Iza nas je još jedan dan intenzivnih pregovora na mercatu. Serie A, Serie B, pa čak i inostrane lige.

Juventus
Kontakti za povratak Paula Pogbe se nastavljaju, ali potvrda neće stići prije jula. Predloženo je novo fiskalno rješenje, ali se sve više ide ka potpunom dogovoru.

Proteklih dana je Massimiliano Allegri upoznao novog direktora PSG, Camposa, u Monte Carlu (gdje je na odmoru, a koji živi u pomenutom gradu. Njih dvoje (koji se dobro poznaju) su fotografisani i slike govore mnogo, posebno u Francuskoj. Obzirom na dobre odnose između njih dvojice, ne može se isključiti da su razgovarali i o mogućnosti dovođenja trenera na klupu francuskog tima, s kojeg bi Pochettino lako mogao otići. Allegrijeva volja je, međutim, da ostane u Juveu.

Filtrira sve više i više pesimizma u vezi s Angelom Di Mariom. Nije bilo napretka u posljednjih nekoliko sati ni s imenima poput Berardija (moguć kontakt u narednoj sedmici), Zaniola, Neresa, Kostića i Mudryka.

Atalanta neće otkupiti Demirala (dogovoreno pravo otkupa za 25 miliona), koji će se stoga vratiti u Torino čekajući da razumije svoju budućnost.

U narednih nekoliko dana bit će i novih kontakata sa Fagiolijevim agentom, koji se vratio s posudbe u Cremoneseu. Strane moraju definisati njegovu budućnost, komu ugovor istječe 2023. godine, a razgovarat će se i o klupskim planovima za veznjaka.

inter
U interu raste samopouzdanje po pitanju povratka Romelua Lukakua. nerazzurri vjeruju u to i spremni su platiti visok iznos, stoga preostaje pitanje pronalaženja pravog ekonomskog dogovora. Za Dybalu, međutim, sporazum još ne postoji. interova ponuda ostaje na četverogodišnjem ugovoru vrijednom 5 miliona po sezoni. U Juveu je La Joya je zarađivao 6,3, i želi da bude najplaćeniji u timu (kao Lautaro). Ako stignu i Dybala i Lukaku, netko bi morao biti stavljen na mercato, a to bi mogao biti Edin Džeko.

Ozvaničenje detalja dogovora oko ugovora sa Empolijevim Asllanijem potvrđeno je za srijedu. Riječ je o operaciji od 14 miliona, plus bonusi, uz moguće uključivanje nekih igrača poput Sebastiana Esposita.

Sastanak u štabu s agentom Stefana Antonelija o Udogieu, još jednim profilom koji se sviđa nerazzurima, ali zahtjev Udinezea za njegovo puštanje iznosi najmanje 20 miliona. Bellanova je, s druge strane, bio bliži dolasku, zbog čega je u ponedjeljak održan sastanak s čelnicima Cagliarija. Dogovor je zaključen na 8 miliona plus 2 miliona bonusa. Cambiasovo ime je također ostalo na listi promatranih od strane nerazzurra.

Direktor Verone Marroccu i agent Giuseppe Riso također su posjetili kancelariju milanskog kluba i razgovarali o budućnosti Franca Carbonija: radi se na detaljima formule za transfer beka rođenog 2003. , a riječ je o posudbi.

Interes PSG-a za Škriniara ostaje, uz razliku između 80 miliona potražnje, odnosno 50 miliona ponude.

Milan
Danas novi kontakti s Crotoneom po pitanju Juniora Messiasa, čak i u narednih nekoliko sati nastavit će se raditi telefonski kako bi zaključili dogovor u roku od par dana. Konačna operacija je na nižoj cifri od one definisane prošle godine (5,4 miliona) i iznodsi oko 4 miliona.

Rađeno je i na otkupu Florenzija, riječ je o 2,7 miliona spram ranije dogovorenih 4,5. De Ketelaere je veoma popularan, ali za sada nema zvaničnih kontakata s Bruggeom, razgovara se isključivo s igračevim agentom. Početni zahtjev iznosi oko 25/30 mil. U slučaju dolaska Belgijanca, Raspadori ne bi stigao, koji iako se sviđa Milanezima igra na jednakoj poziciji. Lang je također interesantan, ali budući da pokriva istu ulogu kao i Leão, ne smatra se prioritetom.

Roma
Matić je zvanično novi igrač Rome. Jučer je igrač potpisao jednogodišnji ugovor (3,5 miliona) s opcijom produženja na još jednu godinu vezanu s brojem nastupa.

Sastanak u Rimu s Lilom po pitanju Çelika: zahtjev iznosi 8 miliona, prva ponuda vrijedi 5,5. Moguće zaključenje dogovora na oko 7 miliona, a sve to predstavlja pregovore na neodređeno vrijeme sa stranama koje se približavaju a da još nisu pronašle dogovor.

Održavaju se kontinuirani kontakti s agentom Davidea Frattesija, radi se na pokušaju uspostavljanja pregovora sa Sassuolom koji zahtjeva 30 miliona.

Napoli
Dries Mertens je govorio o svojoj budućnosti nakon penzionisanja iz reprezentacije Belgija: "Želio bih da napravim pravi izbor, želim da pronađem dobar klub. Smiren sam, ali dosta razmišljam o izboru budućeg tima. Mislio sam da ću ostati u Napoliju, čudno je da su toliko čekali. Obnova ugovora? Nisam se još čuo ni s kim. Nadam se da ću vas obavijestiti u narednim danima ili nedjeljama".

I Osimhen je pričao o budućnosti nakon penzionisanja iz reprezentacije: "Tražili su me u Španiji ili Engleskoj, ali mislim da nije pravo vrijeme da se o tome priča. Ne znam ništa, svašta može da se desi".

Pratimo slučajeve Koulibalyja i Fabiana Ruiza, kojima ugovori istječu kao i Meretu, ali koji je zapravo blizu obnavljanja istog.

Lazio
Carnesecchi će morati pribjeći operaciji kako bi riješio problem ozljede ramena. Operacija će se obaviti u narednih nekoliko sati, nakon čega će se razumjeti prognoza i vrijeme oporavka (tri do četiri mjeseca). Empolijev Vicar predstavlja moguću opciju, ali se za istog interesuju i u inostranstvu.

Hellas Verona
Dolazak Gabrielea Cioffija na klupu je zvaničan, saopćeno je iz kluba. Potpisao je ugovor na dvije godine.

Giovanni Simeone je otkupljen od Cagliarija: transakcija vrijedna 10,5 miliona spram ranije dogovorenih 12).

U planu je sastanak sa Piccolijevim agentom, koji bi trebao stići na posudbu iz Atalante. Radi se i na povratku Lovata, kojeg još prate i Bologna i Salernitana.

Sassuolo
Neprekidni kontakti za Gianlucu Scamaccu sa PSG-om. Održan je i sastanak s agentom, zahtjev ostaje oko 50 miliona, dok ponuda trenutno stoji na 35 miliona, plus bonusi.

Torino
Na korak su od otkupa Pietra Pellegrija. Monako je sve spremniji da pristane na najnoviji prijedlog od 5 miliona plus bonusi. Po pitanju Shakhtarovog Solomona, do kojeg želi ponovno i Fulam, što dodatno komplikuje planove Torina.

Empoli
Raste interes za Victora Chusta, Realovog defanzivca rođenog 2000,, a koji je igrao na posudbi u Cadiza. Ponuda je na milion eura i postotak za buduću preprodaju. U odbrani se razmišlja i o Mattiji Caldari. Kontakti se nastavljaju za veznjake poput Cagliarijevog Razvana Marina.

Cremonese
Cremonesea pretiče Salernitanu i Veronu po pitanju Johana Vasqueza, defanzivca Genoe. Održan je sastanak sa Sassuolom po pitanju još jednog defanzivca, Vlada Chirichesa. Troškove bilo koje operacije treba procijeniti.

Novopromovisani klub razgovarao je o Sernicoli, koji se vratio u Sassuolo nakon prošle sezone provedene na posudbi, kod kojeg postoji želja da se vrati u Cremonu.

Spezia
Dvostruka ideja za napad stiže iz Genove: Mattia Destro (koji im se već dopadao prije godinu dana) i Kelvin Yeboah. Želio bi da igra u kontinuitetu obzirom na nadolazeće Svjetsko prvenstvo s Ganom.

Salernitana
Kontakti za obnovu ugovora Milana Đurića. Na Nicolin izričit zahtjev, klub je pokrenuo kontakte. Još jedno pitanje kojim će se pozabaviti De Sanctis je priča povezana s Lassanom Coulibalyjem. Novi sportski direktor pokušava da pronađe dogovor za obnovu, eliminisanje ili modifikovanje izlazne klauzule koja je niska i bila je jedno od pitanja raskida između predsjednika Iervolina i Sabatinija.

Fiorentina
Lucas Torreira se pozdravio objavom na Instagramu: "Dao sam sve od sebe da i dalje budem dio ovog kluba, ali nažalost bilo je i onih koji su po mom mišljenju lošim ponašanjem, uspjeli spriječiti da se to dogodi i zato moram otići."

Monza
Mogući sastanak u narednih nekoliko sati s Cagliarijem zbog razgovaro Joáo Pedru i Cragnu. Brazilac ostaje želja, za kojeg Sardinci traže 7 miliona. Postoji konkretna želja za golmana rođenog 1994.

Na dnevnom redu je i sastanak s agentom Pirole na kojem će se razgovarati o otkupu igrača u vlasništvu intera kojeg bi novopromovisani klub želio zadržati.

Lecce
Centralni napadač rođen 1994., Assan Ceesay (u prošloj sezoni igrao u Zürichu, sada se vratio) očekuje se u Lecceu kroz narednih nekoliko sati kako bi se podvrgao medicinskim pregledima. Operacija je u potpunosti zaključena. Riječ je o dvogodišnjem ugovoru s opcijom produžetka na još jednu sezonu.


Serie B

Pisa
Rastanak od trenera D'Angela je zvaničan. Među prvim idejama da ga se zamijeni bio je De Rossi, ali već je bilo kontakata i sa Inzaghijem, uskoro će ih biti i sa Corinijem.

Brescia
Raskid Corinijevog ugovora je zvaničan, izbor za nasljednika je već napravljen i Clotet će biti novi trener.

Ascoli
Novi trener Ascolija je Bucchi. Raskinuvši ugovor s Triestinom, potpisao je jednogodišnji ugovor s opcijama produženja. Dogovor će se uskoro ozvaničiti. Postoji interes i za Ccicrettija koji se vraća u Pordenone nakon posudbe u Como. Frosinoneu se također sviđa i Napolijev Contini, za kojeg je zainteresovan i Ascoli.

Venezia
Aktivirana je opcija za produženje Aramuovog ugovora, koji ostaje u Veneziji do 2024. godine.

Genoa
Stigao je Stefan Ilsanker, austrijski veznjak rođen 1989., kojem istječe ugovor s Eintrachtom. U srijedu stiže na ljekarske preglede. Budućnost Criscita, koji je posljednjih mjeseci bio na korak od odlaska i potpisivanja ugovora s Torontom, mora biti definisana. Mogućnost odlaska i dalje postoji, ali će se morati porazgovarati kako bi pronašli rješenje koje će zadovoljiti sve strane.


Inostrane lige

Hoffenheim
Počeli su pregovori o dovođenju Wilfrieda Gnontoa, italijanskog napadača u vlasništvu Züricha. Prvi službeni koraci su napravljeni, tamo će pronaći trenera koji ga je već vodio u Švicarskoj i stoga transfer za sada predstavlja konkretnu mogućnost.

Real Madrid
Dan je liječničkih pregleda za Aureliena Tchouaménija, koji napušta Monako. Igrač je odabrao broj 18 i u pratnji Florentina Pereza predstavljen je na konferenciji za medije.

Tottenham
Bissouma je blizu dolaska iz Brightona, za kojeg je bila zaineresovana i Roma. Dogovor je pao za svotu od 26 miliona, trebaju još da se zaključe posljednji detalji.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.