21/03/2022

Juventus i Dybala bez dogovora o produženju saradnje

u 15:46h / Kategorija:
Juventus i Dybala bez dogovora o produženju saradnje
Foto: Jonathan Moscrop/Getty Images /


Prema pisanju uglednog italijanskog sportskog novinara, Gianluce Di Marzia, nakon susreta Dybainih agenata i predstavnika Juventusa, poznato je da Argentinac neće potpisati produženje s torinskim gigantom.

Prema informacijama koje je Giovanni Guardalà prenio za Sky Sport 24 nakon sastanka koji je održan ujutro na Continassi između argentinskih agenata, Antuna i Carlosa Novela, i direktora Juventusa, nije postignut sporazum po kojem bi Dybala i nakon ljeta 2022. ugovorom ostao vezan za tim sa Allianz Stadiuma. Sastanak je trajao nešto više od dva sata, nakon čega su argentinski agenti oko 13h napustili sjedište Juventusa.

Kako je za Sky Sport 24 javio Giovanni Guardalà, ugovor Paula Dybale neće biti obnovljen. Dakle, pratimo posljednje mjesece s Argentincem u crno-bijelom dresu, koji će na kraju sezone i zvanično napustiti Juventus kao slobodan igrač. U pitanju je odluka koju su donijele obje pregovaračke strane koje nakon niti nakon pregovora koji su trajali duže od godinu dana nisu uspjele da pronađu uslove potrebne za nastavak zajedničke saradnje.

Prema pisanju TuttoMercatoWEB Juve je predložio nižu ponudu od one po kojoj su se usmeno složili u oktobru 2021. godine, a koju agenti Dybale nisu bili voljni da prihvate.

Razni mediji prenose da je riječ o cifri koja je u potpunosti izjednačavala ranije ponuđenu visinu godišnjih primanja Dybale (6 miliona fiksno uz 4 miliona bonusa), ali koja je ovoga puta bila uslovljena manjim fiksnim dijelom i većim bonusima, a koji su sada dovedeni u korelaciju s formom Argentinca i brojem njegovih budućih ostvarenih nastupa u crno-bijelom dresu. Očito da niti sam igrač ne vjeruje isuviše u svoje sposobnosti i na istom zamjera klubu.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.