01/07/2021

Zvanično: Analiza utjecaja pandemije na tri financijske godine

u 12:00h / Kategorija:
Zvanično: Analiza utjecaja pandemije na tri financijske godine
Foto: Juventus.com /


Juventus je putem zvaničnog sajta objavio informaciju o okončanom procesu analize negativnog utjecaja pandemije koronavirusa na financijske knjige Stare dame, kao i podatak o dodjeli ovlasti koje se odnose na fudbalski poslovni sektor, članu Upravnog odbora, Mauriziju Arrivabeneu.

"‎Upravno vijeće analiziralo je učinak pandemije na tri financijske godine 2019/22., a koji se trenutno procjenjuje u ukupnom iznosu od 320 miliona eura, u direktnom i indirektnom negativnom učinku.‎"

‎"Potvrđeni su dugoročni strateški ciljevi iz razvojnog plana za period od 2019. do 2024. godine, a koji se odnose na sportsku konkurentnost i gospodarsko-financijsku održivost.‎"

‎"Upravni odbor utvrdio je smjernice za povećanje kapitala do 400 miliona eura za potporu plana, koji će zbog pandemije biti izmijenjen tokom prvih šest mjeseci financijske godine 2021/22."‎

"Članu Upravnog odbora, Mauriziju Arrivabeneu, d‎odijeljene su ovlasti koje se odnose na fudbalski poslovni sektor," stoji zvaničnom obavještenju Stare dame.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.