27/05/2021

Izjava Barcelone, Juventusa i Real Madrida u vezi Superlige

u 07:33h / Kategorija:
Foto: Juventus.com


Barcelona, Juventus i Real Madrid ostaju odlučni u namjeri da moderniziraju nogomet kroz otvoreni dijalog s UEFA-om.

FC Barcelona, ​​Juventus FC i Real Madrid CF žele izraziti svoje apsolutno odbijanje uporne prisile koju UEFA primjenjuje prema tri najrelevantnije institucije u povijesti nogometa. Ovaj alarmantni stav predstavlja flagrantno kršenje odluke sudova koji su već jasno dali izjavu upozoravajući UEFA-u da se suzdrži od poduzimanja bilo kakvih radnji koje bi mogle kažnjavati osnivačke klubove Superlige dok su u tijeku pravni postupci.

Stoga je otvaranje disciplinskog postupka od strane UEFA-e neshvatljivo i izravni je napad na vladavinu zakona koju smo mi, građani Europske unije, demokratski izgradili, a istovremeno predstavlja nedostatak poštovanja prema autoritetu sudova pravde.

Od početka je Super liga promovirana s ciljem poboljšanja stanja u europskom nogometu, kroz stalni dijalog s UEFA-om i s ciljem povećanja interesa za sport i pružanja navijačima najbolju moguću predstavu. Ovaj se cilj mora postići u okviru održivosti i solidarnosti, posebno u nesigurnoj ekonomskoj situaciji kakva je trenutno u mnogim europskim klubovima.

Umjesto da istražujemo načine modernizacije nogometa kroz otvoreni dijalog, UEFA očekuje da povučemo tekuće sudske postupke koji dovode u pitanje njihov monopol nad europskim nogometom. Barcelona, ​​Juventus i Real Madrid, svi stari više od jednog stoljeća, neće prihvatiti bilo koji oblik prisile ili nesnošljivog pritiska, dok su i dalje snažni u svojoj spremnosti da s poštovanjem i kroz dijalog raspravljaju o hitnim rješenjima koja nogomet trenutno treba.

Ili ćemo reformirati nogomet ili ćemo morati gledati njegov neizbježni pad.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.