08/05/2021

4° Scudetto Femminile / 8. maj 2021.

u 19:00h / Kategorija:
4° Scudetto Femminile / 8. maj 2021.
Foto: Juventus.com /


Ženski sastav Juventusa nastavio je s dominacijom na Čizmi i u četvrtoj godini svoga postojanja. Zapravo, dominacija bi trebala poprimiti novi termin, budući da su izabranice Rite Guarino ostvarile pobjedu u svakoj od utakmica šampionata i osvojile svoj četvrti Scudetto s nevjerovatnim maksimalnim bodovnim učinkom. Prenosimo vam slavljenički tekst s WEB sajta Bianconera koji slavi još jedan sjajan uspjeh.

"4° Scudetto Femminile / 8. maj 2021."

"‎Prvakinje Italije. Ponovo.‎"

"‎Pomislimo na Juventusove žene i samo se smiješimo. Njihova fudbalska bajka danas je ostvarila četvrti trijumf u jednako toliko sezona postojanja.‎"

"‎Smiješimo se jer su uspješne. Smiješimo se jer ‎‎se i sve one smiješe.‎‎ Smiješimo se jer se poistovjećujemo s njihovim pristupom fudbalu, njihovom profesijom, životima. Ova skupina žena je puna entuzijazma, s namjerom da nastavi napredovati, dovoljno odlučna da ustane kada ih se sruši i da ih obuzme nezasitiva glad za uspjehom.‎"

"‎Ne odustaju, niti na sekund.‎"

"‎Pomislimo na Juventusove žene i smiješimo se jer su opet osvojile Scudetto. Ali to nije normalno. Ove žene nisu normalne. One nisu tek dobre. Izvanredne su. Basnoslovne. F4BULOUS.‎"

‎"Bio je topao, kasnoljetni dan na terenu u Torinu kada su, po prvi put, Juventusove žene izašle na teren na utakmicu u okviru Coppa Italia. To je bio početak priče koja donese jezu svaki put kad ju čujemo.‎"

"‎Od tog historijskog dana prošle su samo četiri godine, iako se čini da ih je mnogo više. Snaga Juventusovih žena počela se oblikovati, konsolidirala se kako je vrijeme odmicalo, a sada se njegovi korijeni protežu duboko. Postale su identitet – brand. Sinonim za uspjeh.‎"

‎"Danas, međutim, govorimo o sportskoj bajci. Govorimo o najnovijem postignuću ove skupine žena jer ih ponovno vidimo okrunjene titulom italijanskog prvaka. Nisu zadovoljni samo osvajanjem naslova, ove sezone tim ne samo da je ostao neporažen - one su pobijedile u svakoj ligaškoj utakmici koju su odigrali.‎"

"I to uprkos činjenici da i naši protivnici nastavljaju napredovati i da šampionat postaje sve konkurentniji i zabavniji sa svakom godinom koja prolazi. Čestitamo AC Milanu koji je do jučer bio samo šest bodova iza nas, što za značenje ima da su i one pobijedile u svim svojim utakmicama, osim u dvobojima s Juventusom.‎"

‎"Ali to je tajna Juventusovih žena. Kad zaista bitno, one se ujedine. Kada stvari postanu teške, podignu svoju igru. Iza njihovih osmijeha je oko tigra, iza njihove klase i talenta su sati i sati napornog rada igračica i trenerskog tima, na čelu s Ritom Guarino. Počela je s vizijom, ta vizija je postala san, a sada je taj san postao stvarnost prepuna nevjerojatnog uspjeha.‎"

‎"Bajka Juventusovih žena započela je u prošlosti, odvija se u sadašnjosti i već jednim okom gleda na budućnost, jer, ovdje u Juventusu, znamo da je najslađa pobjeda uvijek ona naredna. Čini se da je Juventus ženama suđeno da nastave napredovati, a uspjeh izvan granica Italije je dugogodišnja ambicija.‎"

‎"Ali sada nije vrijeme za planove. O tom ćemo razmišljati sutra.‎"

"‎Danas je vrijeme da još jednom proslavimo naše prekrasne šampione Italije. Nevjerojatno smo ponosni na vas, naše F4BULOUS Juventus žene‎," stoji u tekstu na zvaničnom sajtu Bianconera.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.