20/04/2021

Saopštenje Juventusa o projektu Superlige

u 20:32h / Kategorija:
Saopštenje Juventusa o projektu Superlige
Foto: Juventus.com /


Juventus je putem zvanične stranice objavilo novo saopštenje vezano za projekt Superlige, tvrdeći da iako su svjesni kako isti uživa tek ograničene šanse da se dovrši u izvorno zamišljenom obliku, ali i da je i dalje posvećen stvaranju dugoročne vrijednosti za kompaniju i cijelu fudbalsku industriju.

"Pozivajući se na saopštenje za javnost objavljeno od strane Juventus Football Club S.p.A. 19. aprila 202, a koje se odnosi na prijedlog stvaranja Superlige i javnu raspravu koja je potom uslijedila, izdavatelj pojašnjava da je svjestan zahtjeva i namjera koje su neki klubovi inače izrazili pri odustajanju od ovog projekta, iako potrebne procedure predviđene sporazumom među klubovima nisu dovršene. U tom kontekstu, iako Juventus ostaje uvjeren u ispravnost sportskih, komercijalnih i pravnih vrijednosti projekta, vjeruje da trenutno postoje ograničene šanse da se projekt dovrši u izvorno zamišljenom obliku. Juventus je i dalje posvećen stvaranju dugoročne vrijednosti za kompaniju i cijelu fudbalsku industriju," stoji u zvaničnom saopštenju na WEB sajtu Juventusa.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.