19/04/2021

Juventus objavio stvaranje Super Lige

u 07:39h / Kategorija:
Foto: Emilio Andreoli/Getty Images Sport


Juventus Football Club S.p.A. objavljuje da je sklopio sporazum s ostalim europskim vrhunskim klubovima, Associazione Calcio Milan S.p.A., Arsenal Holdings Limited, Club Atlético de Madrid S.A.D., Chelsea Football Club Limited, Football Club Barcelona, F.C. internazionale Milano S.p.A., The Liverpool Football Club i Athletic Grounds Limited, Manchester City Football Club Limited, Manchester United Football Club Limited, Real Madrid Club de Futbol i Tottenham Hotspur Limited, u svrhu stvaranja novog europskog nogometnog natjecanja, Super lige. Klubovi su se dogovorili da će se dugoročno pridružiti Super ligi. Očekuje se da će se dodatni vrhunski europski klubovi pridružiti projektu Superlige, dosežući temeljnu skupinu od petnaest stalnih članova osnivača koji će svake godine dopunjavati više klubova na temelju postupka prijema, što će rezultirati ukupnim brojem od dvadeset klubova.

"Klubovi osnivači nastavit će se natjecati u svim domaćim natjecanjima i do stvarnog pokretanja Super lige, Juventus je voljan sudjelovati u europskim natjecanjima na koja ispunjava uvjete. Klubovi osnivači žele provesti projekt Super lige u dogovoru s FIFA-om i UEFA-om, uzimajući u obzir interese ostalih koji sudjeluju u nogometnom ekosustavu. U međuvremenu, kako bi se osigurao uspjeh projekta i njegova brza provedba, Tvrtka Super lige također može tražiti sudsku zaštitu svojih prava. Superligu će doista organizirati i voditi tvrtka iz Super lige koja će biti u vlasništvu klubova osnivača na jednakoj osnovi. Stoga sporazum zahtijeva da se svaki klub osnivač obveže na početno ulaganje u kapital od dva milijuna eura i, ili do osam milijuna eura ukoliko će biti potrebe za istim. Sporazum predviđa da će, u vezi sa stvarnim pokretanjem Superlige i pod uvjetom prodaje medijskih prava povezanih s natjecanjem, klubovi osnivači dobiti ukupnu neto potporu od približno 3,5 milijardi eura u ukupnom iznosu, takva potpora, koja će se dijeliti među osnivačkim klubovima prema postocima koji će se definirati na temelju konačnog broja osnivačkih klubova, očekuje se da će se u konačnici financirati u skladu s odgovarajućim financijskim aranžmanima potpisanim od strane primarnih međunarodnih zajmodavaca. Juventus očekuje da će Superliga stvoriti dugoročnu vrijednost za Klub i za nogometnu industriju u cjelini. Iako će klubovi osnivači uložiti sve napore kako bi projekt proveli u najkraćem mogućem roku, u ovom trenutku Klub ne može osigurati da će projekt na kraju biti uspješno pokrenut ili predvidjeti točan vremenski raspored projekta. Sukladno tome, Klub nema sve potrebne elemente za detaljnu procjenu utjecaja Super lige na njezine financijske i ekonomske uvjete i uspješnost," objavio je Juventus na svojoj službenoj web stranici.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.