03/03/2021

Buffon: "Mogao bih braniti sve do 2023. godine"

u 12:47h / Kategorija:
Foto: Jonathan Moscrop/Getty Images Sport


Gianluigi Buffon kaže kako će nastaviti karijeru sve do 2023. godine, ali ne isključuje mogućnost kraja karijere na kraju tekuće sezone. Buffon se vratio u Juventus 2019. godine, a ugovor sa Starom damom istječe mu u lipnju ove godine.

"Gledajte, u mojoj glavi zaista postoji krajnji znak da se umirovim, a maksimum do kada bi mogao biti aktivan je lipanj 2023. godine. To je maksimum, stvarno, stvarno maksimum. Ali mogao bih i prekinuti karijeru za četiri mjeseca. Kažu da se, kad dosegnete moje godine, pad događa odjednom, iz jednog trenutka u drugi. Ne vjerujem u ovo. Osjećam ono što osjećam, a osjećaji koje imam u sebi ne natjeraju me da pomislim da će doći do naglog kolapsa. Također sam netko tko jako vjeruje u sudbinu. Kad mi je Juventus ponudio priliku da se vratim, pomislio sam: ‘Madonna! Nikad se ne zna, možda postoji razlog, nešto zbog čega bih se trebao tamo vratiti. Zadnja sjajna priča. Stoga moram biti iskren, postoji i dio ovoga koji se svodi na onaj dio ega koji imamo svi. Pirlo? Pred drugim ljudima, on će uvijek biti 'Mister'. Ovo je pitanje uloga, pitanje poštovanja, pitanje inteligencije. Sve dok smo ovdje, on ima jednu ulogu, a ja drugu. Kad napustimo ovo mjesto ili izađemo zajedno, onda možemo biti Gigi i Andrea. Moram biti iskren, za mene je prvi mjesec karantene radi Covida-19 bio stvarno lijep. U početku mi je pandemija dopustila da se imam vremena posvetiti sebi. To je nešto što mi se nije dogodilo u cijelom životu. Morao sam ostati sa suprugom i djecom cijeli dan. Mogao sam se posvetiti svojim hobijima, čitanju, svojim stvarima. Bilo je to prekrasno vrijeme za koje nikada nisam mislio da ću ga imati i u potpunosti sam iskoristio i volio sam ga. Tada, naravno, kako vrijeme prolazi, postaje teže. Sve više razmišljate o tome što drugi prolaze," izjavio je Buffon za The Guardian.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.