01/02/2021

Zvanično: Rolando Mandragora na posudbi u Torinu

u 20:31h / Kategorija:
Zvanično: Rolando Mandragora na posudbi u Torinu
Foto: Juventus.com /


Posudba Rolanda Mandragore Torinu je službena. Mandragora će nositi dres Granate kroz narednih sezonu i pol.

"Juventus Football Club S.p.A. obavještava da je raskinut ugovor s Udinese Calcio S.p.A. o privremenom pravu na registraciona prava igrača Rolanda Mandragore, a istovremeno i da je postignut dogovor s Torino F.C. S.p.A. o novoj privremenoj posudbi prava na registraciju igrača u trajanju do 30. juna 2022. Ove operacije ne generiraju značajnije ekonomske efekte u tekućoj financijskoj godini.

"Sporazumom se predviđa:
- Torino F.C. S.p.A. zadržava opciju konačnog otkupa registracionih prava igrača, a koji će se ostvariti 30. juna 2021. godine, uz visinu naknade od 16 miliona eura, isplativu kroz pet financijskih godina;
- Torino F.C. S.p.A. zadržava opciju konačnog otkupa registracionih prava igrača, a koji će se ostvariti 30. juna 2022. godine, uz visinu naknade od 14 miliona eura, isplativu kroz pet financijskih godina;
- Torino F.C. S.p.A. se obavezuje za definitivan otkup registracionih prava igrača za nadoknadu u visini od 9 miliona eura, koja će biti plativa kroz četiri financijske godine, pod uslovom da se ostvare sporazumom određeni sportski ciljevi zaključno s krajem sezone 2021/22. Dogovorena naknada bi se mogla povećati do najviše 1 milion eura u slučaju postizanja dodatnih sportskih ciljeva," stoji u obavještenju na zvaničnom sajtu Bianconera.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.