30/12/2020

Produžena sponzorska saradnja s Jeepom do ljeta 2024. godine

u 10:15h / Kategorija:
Produžena sponzorska saradnja s Jeepom do ljeta 2024. godine
Foto: Juventus.com /


Iz Torina stižu vijesti o produženju sponzorske saradnje Juventusa i Jeepa, prema kojem će Bianconeri od glavnog sponzora sada na sezonskoj bazi inkasirati svotu od 45 miliona eura, što u odnosu na prethodne dvije sezone iznosi uvećanje od tri miliona eura po sportskoj sezoni. Podsjećamo, raniji ugovor Juventusa obećavao je 17 miliona eura zagarantovanih prihoda od strane Jeepa, dok je u jesen 2019. dogovoren porast od dodatnih 25 miliona za prethodne dvije sportske sezone.

"Juventus Football Club S.p.A. ('Juventus') saopštava da je postignut dogovor s FCA Italy S.p.A. ('FCA') o obnavljanju sponzorstva na dresu za sportske sezone 2021/22, 2022/23 i 2023/24. Postignuti sporazum proizlazi iz obostranog zadovoljstva kroz uspješno partnerstvo koje prati Juventus i Jeep od sportske sezone 2012/2013. Sporazum predviđa osnovnu naknadu u visini od 45 miliona eura za svaku pomenutu sportsku sezonu, kao i varijabilne komponente na osnovu postignutih sportskih rezultata," stoji u zvaničnom saopštenju na WEB sajtu Stare dame.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.