05/12/2020

Paratici: "De Michelea smatram prijateljem iz djetinjstva"

u 17:59h / Kategorija:
Paratici: "De Michelea smatram prijateljem iz djetinjstva"
Foto: Alessandro Sabattini/Getty Images /


Direktor Juventusa, Fabio Paratici dao je pred Derby della Mole izjavu za Sky Sport Italia u kojem insistira da tokom slučaja s Luisom Suarezom nije napravio ništa nezakonito, niti odnosno nešto što danas ne bi ponovio. 

Da li vas je iznenadila jučerašnja obavijest iz Tužilaštva o pravu na odbranu? Da li ste očekivali takvo što? "Na ovu temu postoji jučer objavljena izjava kluba koja pojašnjava moj stav i položaj kluba, tako da nemam ništa drugo da dodam."

Možete li nam dodatno pojasniti telefonski poziv upućen ministru De Micheliju koji je proizašao iz istrage? Smatrate li da ste vi ili Juventus počinili neke nezakonitosti? "Paola De Michelea smatram prijateljem iz djetinjstva, odrasli smo zajedno, iz istog smo grada. Čini mi se da se još jučer razjasnilo sve i po ovom pitanju, tako da ni ovdje ne bih imao ništa više za dodati."

Da li bi ste ponovio ljetos učinjene stvari? Da li bi ste se i nakon svega ovoga ponašali jednako? "Svakako, apsolutno da.Mislim da postavljanje pitanja nije prouzrokovalo nikakve neugodnosti. Zapravo je bolje da o nekoj temi razgovarate s nekim tko zna više od vas. Postavljanje pitanja nije zločin."

Razgovor se poslije okrenuo i na temu fudbala i predstojeći Derby della Mole.
"Vidimo poboljšanja u svakoj narednoj utakmici, igramo mnogo bolji fudbal i još uvijek postoji veliki prostor za napredovanje, tako da sve govori o dobroj budućnosti. Znali smo da će tokom procesa dolaziti do uspona i padova, ali u izgradnji tima ne postoje prečice."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.