05/10/2020

Zvanično: Federico Chiesa na posudbi iz Fiorentine

u 19:26h / Kategorija:
Zvanično: Federico Chiesa na posudbi iz Fiorentine
Foto: Ju1897.net portal /


Stara dama je putem zvaničnog sajta potvrdila postignut dogovor sa Fiorentinom, odnosno dvogodišnju posudbu registracionih prava na Federica Chiesu.

"Talenat, brzina, klasa i mladost. Federico Chiesa je novi igrač Juventusa koji je potpisao ugovor do 2022. godine. Juventus Football Club S.p.A. objavljuje da je postignut dogovor sa ACF Fiorentinom po pitanju privremene posudbe registracionih prava na igrača Federica Chiesu, koji će ostati važeći do 30. juna 2022. godine, a koji je finaliziran uz naplatu u visini od 10 miliona eura, od čega su 3 miliona eura za sportsku sezonu 2020/21, odnosno 7 miliona eura za sportsku sezonu 2021/22. Sporazum nadalje uključuje: 
- Obavezu Juventusa da definitivno otkupi registraciona prava na igrača ako se ostvare određeni zadati sportski ciljevi do kraja sezone 2021/22;
- Pravo Juventusa da definitivno otkupi registraciona prava na igrača u slučaju da se isti zadani ciljevi ne ostvare;
- U oba slučaja dogovorena naknada za konačan otkup registracionih prava iznosi 40 miliona eura, plativih kroz tri financijske godine, a koja bi svota se mogla dodatno uvećati do najviše 10 miliona eura nakon postizanja daljnjih utvrđenih ciljeva tokom trajanja ugovora o radu s igračem," stoji u zvaničnom saopštenju Juventusa.

Tim Ju1897.net portala ovim putem Federicu Chiesi želi mnogo sreće i uspjeha u crno-bijelom dresu!


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.