15/10/2020

Održana redovna skupština dioničara Juventusa

u 14:22h / Kategorija:
Održana redovna skupština dioničara Juventusa
Foto: Juventus.com /


Danas je u Torinu održana redovna skupština dioničara Juventusa na kojoj je, između ostalog, za financijsku godinu 2019/20 potvrđen gubitak u iznosu od 89,7 miliona eura.

"- Odobrenje financijskih izvještaja od 30. juna 2020. godine, a koji prijavljuje gubitak od 89,7 miliona eura pokriven je upotrebom premijom dioničarskih rezervi;
- Odobrenje izvještaja o politici obeštećenja i kompenzacija;
- Imenovanje Deloitte & Touche S.p.A. za vanjskog revizora za tri financijske godine, od 2021/22 do 2023/24;"

"Torino, 15. oktobra 2020. Danas je održana redovna skupština dioničara Juventus Football Club S.p.A., kojom je kao i uobičajeno predsjedavao Andrea Agnelli. Kako bi se umanjili rizici vezani za pandemiju Covid-19, sudjelovanje onih koji imaju pravo glasa na Skupštini dioničara odvijalo se isključivo putem njihovog imenovanog predstavnika, bez fizičkog sudjelovanja bilo kojeg od dioničara."

"Redovna skupština dioničara odobrila je financijske izvještaje od 30. juna 2020. godine, prikazujući gubitak od 89,7 miliona eura (u odnosu na gubitak od 39,9 miliona eura u financijskoj 2018/19. godini), a koji je pokriven upotrebom premije dioničarskih rezervi."

"Nadalje, Skupština dioničara odobrila je Članak I 'Izvještaja o politici obeštećenja i kompenzacija' i dala povoljno mišljenje o Članku II istog izvještaja."

"Konačno, redovna skupština dioničara - u svjetlu isteka mandata vanjskog revizora, ranije povjerenog EY S.p.A. po pitanju odobrenja financijskih izvještaja od 30. juna 2021. godine - odlučila je, na preporuku odbora statutarnih revizora, povjeriti vanjsku reviziju za predstojeće tri financijske godine Deloitte & Touche SpA (odnosno, za financijske godine koje će završavati od 30. juna 2022. do 30. juna 2024, ili za duže trajanje predviđeno važećim propisima)."

"Za daljnje informacije treba se pozvati na Godišnji financijski izvještaj od 30. juna 2020. godine i na dokumentaciju redovnog sastanka dioničara koja je dostupna na WEB stranici Juventus Football Club S.p.A., kao i na ovlašteni mehanizam za skladištenje '1INFO'."

"Kratki izvještaj o glasanju, kao i zapisnik sa skupštine dioničara bit će objavljeni u skladu s rokovima i procedurama predviđenim važećim zakonima i propisima," stoji u saopštenju Juventusa na zvaničnom sajtu.

"U kontekstu procesa revizije operativnog i organizacionog modela započetog u maju 2020. godine, a koji će se nastaviti u narednim mjesecima, Juventus također najavljuje usvajanje nove organizacione strukture koja predviđa koncentraciju aktivnosti kompanije u dvije makro strukture: fudbalsko i poslovno područje."

"Koordinacija svake od pomenutih oblasti dodijeljena je izvršnom direktoru koji direktno podnosi izvještaje izvršnom predsjedniku kluba, Andrei Agnelliju - Fabio Paratici za fudbalsko, odnosno Stefano Bertola za poslovno područje. Giorgio Ricci će i dalje obnašati ulogu glavnog direktora prihoda; Stefano Bertola zadržava ulogu VD-a glavnog finansijskog direktora, kao i menadžera odgovornog za finansijsko izveštavanje preduzeća u skladu sa članom 154-bis Konsolidovanog zakona o finansijama (Italijanska zakonodavna odredba br. 58/1998). Federico Cherubini preuzima ulogu fudbalskog direktora, te izravno podnosi izvještaj Fabiu Paraticiju, koji zadržava direktnu odgovornost nad prvim timom," stoji nadalje u pomenutom izvještaju na 1INFO.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.