01/09/2020

Chiellini: "Nije ispravno porediti Pirla sa Sarrijem"

u 10:10h / Kategorija:
Chiellini: "Nije ispravno porediti Pirla sa Sarrijem"
Foto: Claudio Villa/Getty Images /

Dugogodišnji kapiten Stare dame, Giorgio Chiellini tvrdi da nije ispravno porediti Andreu Pirla i Maurizija Sarrija, te da u redovima Bianconera postoji hijerarhija koja novog trenera uprkos njegovoj starosnoj dobi postavlja u pravu poziciju.

"Svi smo se mi nadali drugačijem napretku i šampionatu uopšte, ali sam siguran i uvjeren da smo dali najbolje od sebe. Sarri je stvarna osoba, mnogo stvari je isplivalo na površinu tokom posljednjih sedmica, ali s moje strane će uvijek uživati veliko poštovanje. Ništa više neću reći o njemu, budući da on nije prisutan. Mogu vam samo potvrditi da gajim veliko poštovanje spram njega."

"Pirlo? Do prija par sedmica Andrea je bio jednostavno Andrea, sada je situacija drugačija. On je sada naš trener. Ispravno je što postoji hijerarhija. Zbog drugačijeg puta, ali i starosne dobi, nije ispravno porediti ga sa Sarrijem. Ako bih sam sutra postao trenerom Juventusa, ne bih poznavao sve osnove. Ali ja ovdje poznajem sve oko sebe, baš kao i Pirlo. Situacija je neusporediva."

"Okončanje karijere nakon Evropskog prvenstva 2021? Ne znam, bilo bi lijepo okončati na takav način. Ne bih to isključio kao opciju. Teško mi je gledati unaprijed. Da budem iskren, ako već budem među pozvanim na Evropsko prvenstvo, to bi značilo da sam se vratio na svoj nivo. Bio bih sretan da uživam godinu dana krunisan na tom Euru. Ne želim razmišljati o tomu šta će se dešavati nakon toga. Kroz posljednju godinu nisam igrao i nisam imao potreban kontinuitet. Nadam se da ću u narednim sedmicama s nacionalnim timom igrati čim više budem mogao, želim uživati. U ovoj starosnoj dobi ne možete stvarati dugoročne planove."


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.