26/08/2020

Predstavljena treća garnitura dresova za sezonu 2020/21

u 11:42h / Kategorija:
Predstavljena treća garnitura dresova za sezonu 2020/21
Foto: Juventus.com /

Iznenađujući dizajn, nova boja u historiji Juventusa, još jedna inspiracija pronađena u svijetu umjetnosti, kombiniraju sve elemente u proizvodnji treće garniture dresova za sezonu 2020/21, okarakterizovanoj odvažnom narančastom bojom koja kroz izraz vitalnosti za cilj ima odraziti na terenu upravo takav duh tima.

Njegova jedinstvenost dodatni je dokaz stalnog razvoja kluba, klupske želje da iznenadi i predloži neočekivane ideje. Pristup je to kojim je Adidas uspio da kombinuje tradiciju Juventusove DNK kroz dresove za narednu sezonu.

"Željeli smo kroz prizmu umjenosti kreirati tri Juventusove garniture za sezonu 2020/21," izjavila je Francesca Venturini, dizajnerica Adidasa koja je učestvovala pri izradi novog dresa. "Proizvod koji smo uspjeli stvoriti dokazuje kako su svijetovi dizajna i umjetnosti spojivi. Juventus predstavlja klub koji je sinonim za inovaciju, kao i svjetskog fudbalskog lidera, te smo se fokusirali na to kako uvesti jedinstvene elemente u svaki dres. I tako smo za treći dres po prvi put u historiji kluba koristili narančastu boju."

I treća garnitura dresova sadrži HEAT.RDY i KEEP COOL tehnologije, koje omogućuju sportisti da ostane suh tokom cijele utakmice, dok replike dresova nude slične prednosti s AEROREADY - FEEL READY tehnologijom.

Kako bi dodatno proslavili lansiranje novog dresa, Juventus i Adidas surađuju s kreatorom dresa, kako bi putem open-source pristupa kreirali virtualni umjetnički doživljaj u septembru koji bi se poklopio s početkom nove sezone Serie A. Novi dres Juventusa 2020/21 je od danas dostupan za kupovinu, kako u svim fizičkim prodavaonicama Juventusa, tako i putem službene internet prodaje. Galeriju s fotografijama treće garniture dresova za sezonu 2020/21 pogledajte ovdje (klik).


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.