14/07/2020

Smjena na poziciji Glavnog financijskog direktora Stare dame

u 12:30h / Kategorija:
Smjena na poziciji Glavnog financijskog direktora Stare dame
Foto: Juventus.com /

Stara dama je putem zvaničnog sajta objavila saopštenje o prekidu saradnje s dosadašnjim Glavnim financijskim direktorom i Izvršnim direktorom zaduženim za pripremu financijskih izvještaja kompanije, Marcom Réom, te da je na pomenutu poziciju privremeno postavljen Izvršni direktor kompanije Stefan Bertolu.

"Torino, 12. jula 2020. Juventus Football Club S.p.A. obavještava da je profesionalni odnos s gospodinom Marcom Réom, Glavnim financijskim direktorom i Izvršnim direktorom zaduženim za pripremu financijskih izvještaja kompanije, jučer i zvanično okončan. Istovremeno, Juventus izjavljuje da s obzirom na njegovo višegodišnje iskustvo u financijskim ulogama gospodin Stefan Bertolu Izvršni direktor kompanije, postavljen za privremenog Glavnog financijskog direktora. Nadalje, Upravni odbor, sazvan u skladu s važećim zakonodavstvom, nakon pozitivnog mišljenja Odbora revizora, imenovao je gospodina Stefana Bertolua za Izvršnog direktora zaduženog za pripremu financijskih izvještaja kompanije u skladu s članom TUF-a. 154-bis, koji stoji u svim uslovima predviđenim podzakonskim aktom za ovu specifičnu dužnost. Na kraju, u skladu sa smjernicama predviđenim od strane Borsa Italiana S.p.A. Pravilnika o tržištima, Juventus obavještava da se čini da gospodin Marco Ré nema nikakav uobičajeni udio u Kompaniji. Juventus se zahvaljuje gospodinu Marcu Réu za njegov doprinos u razvoju kompanije tokom dugogodišnjeg rada, želeći mu najbolje u narednim koracima u profesionalnoj karijeri," stoji u zvaničnom saopštenju na WEB stranici Stare dame.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.