03/05/2020

Sutrašnja odredba donosi i treninge u Serie A?

u 12:32h / Kategorija:
Sutrašnja odredba donosi i treninge u Serie A?
Foto: Mauro Ujetto/NurPhoto via Getty Images /

Čini se da su pritisci iz raznih sektora urodili plodom, budući da je ministar sporta Italije, Vincenzo Spadafora naredio ponovnu procjenu rizika individualnih treninga u sportskim centrima kojom će se Vlada voditi tokom sutrašnje objave novih odredbi za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Podsjećamo, Vlada Italije je prema svim izvorima sutra trebala donijeti nove odredbe kojim bi se između ostalog dozvolili individualni treninzi po parkovima, kao što bi sa treninzima mogli početi i sportisti iz svijeta individualnog sporta, za razliku od onih koji se bave timskim sportovima, a koji su na isto trebali čekati do 18. maja. Takva uredba je preglasana od strane nekoliko regionalnih skupština, uključujući Emiliju ii Romanju, Kampaniju, Sardiniju i Lacio, a drugi su odlučili da slijede taj potez. Stoga, Spadafora je zatražio od naučnog komiteta da preispita dekret i vrlo je vjerovatno da će od ponedeljka biti otvorena vrata za treninge većini klubova Serie A. Kao što su mnogi, uključujući i Asocijaciju igrača više puta isticali, jednostavnije je zagarantovati mjere socijalnog distanciranja i određeni stupanj sigurnosti ako se sportistima dozvoli trčanje unutar ograđenih sportskih centara koji u svom kompleksu imaju nekoliko terena.


Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Ju1897.net portala. Korištenjem Portala, korisnik prihvata Uslove korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Ju1897.net portal zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja, kao i da autore istih sankcioniše zabranom komentarisanja. Za više pojedinosti posjetite naše Uslove korištenja.